Віталій Михайлішин: Вважаю, що приставка «в.о.» стимулює до праці

Секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин упродовж року виконує обов’язки міського голови і вже цілком комфортно почувається на займаній посаді. Каже, що тепер все гаразд – складно було перших кілька місяців. Підсумки роботи міськради за 2011 рік він підбив на прес-конференції. Запевнив: докладає всіх зусиль, аби чернівчанам стало краще жити. Всі рішення, сказав Віталій Михайлішин, він приймає самостійно, а коли необхідно прийняти загальне рішення, запрошує голів фракцій та голів постійних комісій. Переконаний, що довіри до міської влади люди не втратили, навпаки – стали частіше звертатися і торік звернень від городян надійшло у 3-4 рази більше, ніж у попередні роки.

 

Збільшення охоплення дошкільним вихованням чернівецьких дошкільнят, відкриття другої гілки підвідного газогону до міста Чернівці, третього в Україні сміттєсортувального заводу, вирішення проблем навчальних закладів обласного центру, спорудження дитячих майданчиків – і це далеко не повний перелік того, що вдалося зробити, переконував журналістів Віталій Михайлішин. Якщо говорити про іншу сторону медалі – так би мовити, «нездобутки», – то таких немає, сказав Михайлішин. Чи це справді так – оцінять мешканці міста.

Був щедрий Віталій Михайлішин і на обіцянки – заплановано, що вже в травні з Чернівців літатимуть літаки до Туреччини та Болгарії, проте, коли саме відновлять авіарейс до Києва, секретар міської ради не уточнив.

Уже цього року чернівчан до місця призначення вулицями міста доправлятимуть три новеньких швейцарських тролейбуси загальною вартістю близько 1 млн. грн. Якщо вони на чернівецькій бруківці зарекомендують себе добре, тролейбусний парк міста й надалі оновлюватиметься машинами саме такого зразку.

Чернівецьких шоперів, які ходять за крамом на Калинку, важко злякати поганими дорогами та нестачею стоянок для автівок на цьому ринку, тим паче, що вони щодня проходять належну підготовку автомагістралями Чернівців та міськими тротуарами. Проте, секретар міської ради повідомив: Калинівський ринок працює добре, і не для 2-3 осіб, як раніше, а задля добробуту всіх чернівчан. А невдовзі там проведуть асфальтування та облаштують додаткові стоянки.

Гарні новини й тих, хто полюбляє ходити до «Макдоналдзу» – розглядається (вже віддавна) можливість відкриття такого закладу у Чернівцях. Зокрема, представникам найбільшої корпорації магазинів швидкого харчування в світі запропоновано кілька земельних ділянок для оренди в нашому місті – на Південно-Кільцевій, проспекті Незалежності та у Садгорі. Та ба, іноземного інвестора не приваблюють такі пропозиції – він воліє збудувати свою їдальню, до прикладу, на кільці по вулиці Червоноармійській, зауважив Віталій Михайлішин. Що тут скажеш – американці… Зрештою, як на автора, то нехай би ця неякісна «харчевня» і не з’являлася на Буковині.

Про запитання й про кінотеатр Івана Миколайчука, чи пак, колишній уже кінотеатр, Віталій Михайлішин заспокоїв, мовляв, підстав перейматися ситуацією немає – приміщення охороняється, на часі розгляд інвестиційних проектів, якими заклад заплановано зберегти. Навіть більше того – відкрити там кімнату-музей славетного кіномитця та кімнату для проведення творчих вечорів. До слова зауважимо, що з міського бюджету фінансування цієї установи культури не передбачено – натомість сподіваються залучити кошти інвесторів.

За минулий рік відкрито два дитячих садки у мікрорайонах вулиці Руської та Садгори, встановлено 15 дитячих майданчиків, збільшено обсяги ремонтних робіт на дорогах і тротуарах міста, збудовано 10 міжбудинкових проїздів, відновлено покриття дахів, нові можливості для міста відкрило зруйнування корупційних схем МКП «Калинівський ринок». У планах – продовження роботи з розвитку Чернівецького аеропорту, ремонтів шкіл і дитячих садків, встановлення дитячих майданчиків, оновлення медичного обладнання міських лікарень і поліклінік.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *