Віталій БОРИСЮК: «Мигово» мало чим різниться від європейських курортів»

Цими вихідними на гірсько-лижному курорті «Мигово» відбулися змагання серед лижників-аматорів і професіоналів. У натовпі спортсменів, не важко було розгледіти актора, а за сумісництвом чоловіка Ольги Сумської Віталія Борисюка, який нещодавно ставав на лижі на курортах європейських.

Перше змагання Українського гірськолижного клубу відбулося три роки тому саме в «Мигово». Цьогоріч у традиційних уже стартах взяло участь 90 учасників, третина з них – буковинці.

Голова клубу Володимир БЄЛОВ стверджує, що кількість людей, які відпочивають, катаючись на лижах, збільшується. Щоправда, на його думку, Україна здає свої позиції в спорті. Адже наші гірськолижні курорти чудово підходять для розваг та відпочинку, а ось для змагань європейського рівня ще не годяться.

– Наш девіз: «Усі на лижі», – каже засновник гірськолижного клубу Антон ФАЛКІВСЬКИЙ, який уперше став на лижі майже 40 років тому, коли йому ледь «стукнуло» 7 років. Пан Фалківський щиро сподівається, що незабаром українські гірсько-лижні курорти будуть не лише відповідати європейським, але й перевершать їх, за умовами для змагань.Щоправда, коли держава сприятиме їхньому розвитку й допомагати інвесторам.

Фахівці кажуть, що у країнах Європи будівництво гірсько-лижних комплексів відбувається за сприятливіших умов. Інвестор пише бізнес-план на сто мільйонів доларів, держава виділяє тридцять мільйонів, іще тридцять дає громада (це податки, благодійні внески тощо). Відтак, інвестор вносить своїх сорок мільйонів – і всі залишаються задоволені. Держава отримує податки, люди – робочі місця, інвесори – прибутки. У нас поки що така схема не працює.

Натомість актор Віталій БОРИСЮК комплексом задоволений. Нещодавно він повернувся з Куршавелю. Актор зізнається, що «Мигово» мало відрізняється від європейських курортів.

– Звичайно, хотілося б, щоби був іще один схил і кращі підйомники. Та й дорога на Мигове дуже вузька. А ще не вистачає гарної кухні, – скаржився Борисюк.

– Та плюсів більше, ніж мінусів. Я б з радістю відпочив у «Мигово» з дружиною і дітьми. Схил тут безпечний, атмосфера дуже хороша. А людей як раз стільки, скільки треба – ніхто не заважає.

Емма АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Віталій БОРИСЮК: «Мигово» мало чим різниться від європейських курортів»”