Україна

Пам’ятник народному питву
У Черкасах з’явився новий «народний пам’ятник». Після українського вареника тут увічнили самогонний апарат вагою 400 кг. Найцікавіше, що «живильна рідина» в скульптурі – справжня.
Екстрим «112»

До «Євро-2012» в Україні відкриють нову телефонну службу: екстрений виклик «112». Вона охопить 5 «футбольних» областей України та Вінниччину, яка лежить на шляху з Європи. За цим номером можна буде викликати міліцію, пожежників, «швидку» і газівників. Диспетчери знатимуть іноземні мови.
Всі на сайти!
Україна веде перед у Європі за кількістю людей, що надають перевагу інформації в інтернеті над друкованими ЗМІ. Нині в Україні зареєстровано 90 тис.сайтів. Передбачається, що до 2010 року ця цифра зросте до 500 мільйонів. Це більше 10 на душу населення – з малими і старими.
Фізика школярів
«Пташка, що п’є», «Їжачок, що танцює» та «Співочі труби» – це не мультфільми, а фізичні досліди з  «Парадокс-шоу» для школярів уХарківському національному університеті. Наука – це не тільки виснажливі дослідження чи набір формул, це мистецтво, – каже автор проекту Наталя Казачкова.
А ми це їмо
Перевірка згущенки, випущеної різними українськими фірмами, виявила що до 50% цього продукту, який так полюбляють діти і кондитери, – підробка. З 9 перевірених брендів 4 зовсім не містили молока.  А ще жахає, що з усього розмаїття майонезів лише «Чумак» і «Олком» можна назвати продуктами харчування: решта містять такі сполуки, наслідки споживання яких хіміки не можуть передбачити. На Рівненщини, за даними супермаркетів, у продажах передує саме один з таких – «Торчин Європейський».  Наведена інформація оприлюднена в офіційному виданні України «Урядовий кур’єр».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *