У Чернівцях запрацював новий сміттєсортувальний завод – третій в Україні

Віднині чернівчанам доведеться сортувати сміття, бо в обласному центрі нарештівстановлять роздільні контейнери для збирання відходів.

Сміттєсортувальний завод відкрито на вул. Чорнівській. Червону стрічку урочисто перерізали губернатор краю Михайло Папієв, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин та власник заводу Андрій Гізатулін.

Чернівецьке підприємство стало третім заводом з переробки відходів в Україні. Тут сортуватимуть і перероблятимуть до 120 тисяч тонн сміття на рік.
На заводі відсортовуватимуть окремо дерево, папір, пластик, тканину, метал і відправлятимуть цю сировину на переробку на відповідні підприємства. Чернівчанам доведеться збирати вдома сміття не в один мішок, а в чотири. У місті встановлять роздільні контейнери для збирання сміття.

Підприємство орендує 1,5 га землі. На першому етапі вартість будівництва заводу склала 27 мільйонів гривень. Працюють на заводі 95 осіб. Їхня заробітна плата становить по 2000 грн. До речі, завод очолила жінка – Ліна Загородня.

– Після Нового року запрацює друга черга сміттєсортувального заводу у Чернівцях», – зазначив секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. – І тоді вже тут утилізуватимуть поліетилен, батарейки, економні лампочки, одноразові шприци тощо. А також встановлять печі з фільтрами, де будуть утилізувати відходи хірургічних відділень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *