У Чернівцях відсутні гроші

Свій перший брифінг новообраний секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик розпочав з найболючішого для міста питання – фінансів.

Кушнірик-Топонімічна-комісія

– Грошей на ремонти доріг немає. Більше того, грошей немає навіть на захищені статті – зарплату працівників комунальних підприємств, – заявив чиновник. – Люди працюють у борг. Тож говорити про якісь капітальні ремонти наразі не можна, бо немає грошей.

Не міг секретар оминути і кадрові питання. Наразі заяв про звільнення є достатньо, але хто займе спорожнілі крісла?

– Ситуація така: люди написали заяви і працюють. Дійсно, є деякі заяви, які будуть враховані і будуть прийняті рішення за ними, – повідомив Кушнірик.

Коли верстався номер, стало відомим, що розпорядженнями заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Олександра Паскаря  звільнено начальника управління міської ради Василину Малишевську та директора департаменту житлово-комунального господарства міської ради Дмитра Сірмана, з формулюванням «за угодою сторін».

Водночас, спільно з громадськими об’єднаннями міста, прийняті рішення про створення Координаційного центру із забезпечення громадської безпеки при міській раді. Представник Координаційної ради Іван Молодой повідомив, що головний напрямок її діяльності полягатиме у громадській безпеці, виявленні та запобіганні корупційним схемам. Наразі узгоджується кандидатура людини, яку пропонуватимуть на посаду члена міськвиконкому від громадськості. Це може бути представник Координаційної ради, «Правого сектору» чи організації «Захист».

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *