Той самий молодіжний кредит, а цифри інші

На Буковині молоді сім’ї зможуть отримувати іпотечні кредити на житло. На цьому наголосила під час прес-конференції Ганна ГЛІБКА, заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Загалом на іпотечне кредитування, цього року з державної скарбниці виділять мільярд гривень. Та щоби брати участь у цій програмі, треба мати стабільний прибуток і роботу.

Тобто це не програма для малозабезпечених, які зовсім не працюють. Але також і не програма для тих, хто має надто великі прибутки. Для участі у програмі сім’я має перебувати у черзі на житло в місцевих органах самоврядування, її члени мають бути не старшими 35 років. Якщо кредит оформляють на 30 років, щомісяця молода родина повинна виплачувати 900 гривень.

Крім того, молоді люди, які проживають у селах, зможуть брати кредити під 2-3% у гривнях терміном на 10-15 років завдяки тому, що частину процентної ставки компенсуватиме держбюджет, – сказав на нараді заступник глави крайової виконавчої влади Василь Бурлака.
Якщо йдеться про багатодітну сім’ю, то у разі оформлення такого кредиту, вона взагалі позбавляється сплати процентних ставок.

Наразі п. Ганна зазначила також, що Міністерство соціальної політики вже готує законопроект, який заохотить підприємців брати молодь на роботу. Наприклад, коли підприємство працевлаштує молодого спеціаліста, страхові соціальні внески за нього не сплачуватимуть протягом року. А це, за словами експертів, суттєво скоротить рівень безробіття.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *