Світ

Передноворічна гастрономія

У Москві напередодні новорічних свят в універмазі «Гостиный двор» під час щорічного гастрономічного фестивалю «Фуд-шоу» приготували… гору салату «Олів’є». Відзначилися й виробники пива: з 2700 пивних пляшок вони виклали велику карту Європи та Росії.

Пінгвіни-кіднеппери

Керівництву зоопарку китайського Харбіна довелося ізолювати двох пінгвінів-геїв, які завзято крали яйця в інших птахів. Так птахи намагалися реалізувати батьківський інстинкт, адже у пінгвінів на яйцях сидять самці. Вони підкладали сусідам замість яєць… каміння. Кіднепперів довелося відсадити в окремий вольєр.

Коли в серці живе любов…

У Великій Британії одружилися наречені, сумарний вік яких становить… 179 років! 89-літній Джон Доукінс та 90-річна Пенні Купер побралися через 9 років після знайомства на благодійному вечорі для ветеранів війни. «Пенні була найгарнішою леді у залі, – каже старий Джо, – без неї я був би лише злостивим дідуганом».

Аптечні новинки

У Швейцарії дозволили продаж героїну наркоманам за рецептами. За це висловилися 68% населення. Вже за місяць статистика засвідчила: кількість злочинів, скоєних наркоманами, різко зменшилася. Героїнова реформа коштувала платникам податків майже $22 млн. Цікаво, що легалізацію марихуани підтримало лише 36,8% швейцарців.

Не закохуйтесь в іранців

За вироком кримінального суду ісламської республіки Іран 27-річний ревнивець на ім’я Маджид залишився сліпим. Йому… випалили очі сірчаною кислотою.
Молодик скоїв напад на кохану жінку Аміну, яка збиралася вийти заміж за іншого. Вмовляння і погрози не допомагали, тож Маджид вирішив спотворити Аміну, вихлюпнувши їй на обличчя кислоту. Дівчина осліпла, крім того, їй потрібна пересадка шкіри на обличчі й тілі. Суд вирішив застосувати до злочинця кізас – норму шаріату, яка буквально означає «око – за око, зуб – за зуб». Три роки тому аналогічний вирок отримав ще один чоловік, але тоді очі мали вирізати хірурги.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *