Україна

Коли гуляємо?

З метою раціонального використання робочого часу під час новорічно-різдвяних свят Кабмін рекомендує перенести робочі дні з п’ятниці 2 січня на суботу 10 січня, з понеділка 5 січня на суботу 24 січня, з вівторка 6 січня на суботу 7 лютого. Розпорядження не стосується Пенсійного фонду, «Укрпошти», казначейства і банків.

«Зайченя» на даху

У Полтавській області на станції Лубни з даху вагону поїзда «Львів-Харків» зняли 25-річного п’яного «пасажира». Його помітили на даху першого вагону під час зупинки потяга . «Заєць» не в’язав лика, тож єдине, що вдалося з’ясувати, – молодик хотів дістатися до Харкова. Протверезівши, «пасажир» не міг згадати, як потрапив на дах.

Без реклами

Україна невдовзі заборонить усі види реклами сигарет, у тому числі промоакції, а також спонсорство тютюновиробниками концертів і спортивних змагань, вживання назв тютюнових брендів на товарах, які не належать до тютюнових виробів. Держава вимагатиме чіткіших попереджувальних написів на упаковках із зображеннями хвороб.

Пошта дорожчає

Від 1 грудня подорожчало пересилання посилок вагою понад 10 кг і супутні поштові послуги. Тарифи на пересилання листів і бандеролей поки що не змінилися. Це вже друге протягом року підвищення цін на поштові послуги. У червні надсилання листів та посилок до країн СНД вже дорожчало на 40%.

Шара закінчилася!

Згідно з постановою Кабміну, від 1 січня на 20% скорочуються витрати на утримання органів управління, на 30% – витрати на підвищення кваліфікації працівників. Тимчасово припинені винагороди держслужбовцям за добросовісну працю в органах влади. До кінця 2009 року органи влади припиняють заповнення вакантних посад, крім керівників структурних підрозділів і їхніх заступників; укладення договорів на будівництво адмінприміщень; використання коштів для оплати використання залів офіційних делегацій в аеропортах; направлення працівників у відрядження за кордон, окрім делегацій і осіб, визначених актами Президента, Кабміну, а також головою ВР і Прем’єром.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *