На речових ринках поменшає застібок-блискавок, гудзиків та ниток

Не задекларовані застібки-блискавки, гудзики та бобіни з нитками вилучено сьогодні у пункті пропуску Порубне

Сьогодні співнробітниками Чернівецьклї митниці ДФС спільно з  представниками Чернівецького прикордонного загону при здійсненні  в пункті пропуску “Порубне” митного поста “Вадул-Сірет” поглибленого огляду кабіни вантажного автомобіля “МАН” виявили не задекларовані та не пред’явлені до митного контролю галантерейні вироби, як-от: 2450 шт. застібок-блискавок, 75 бобін нитки синтетичної, 14500 шт. гудзиків з поліпропілену. Зазначені вироби знаходились у речовому ящику, розміщеному під полицею відпочинку водія.

Під час проходження митного контролю водій транспортного засобу, який слідував з Румунії до України в службових справах, заповнив митну декларацію, в якій не вказав відомості про товар, який підлягає обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.

Зазначені дії громадянина України мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.

Предмети ПМП, вартість яких буде встановлено після проведення товарознавчої експертизи, за складеним співробітниками митниці протоколом вилучено.

Загалом упродовж останньої доби у пункті пропуску “Порубне” відповідно до ст.472 та ч.1ст.483 МКУ вилучено понад 350 пачок сигарет різних марок загальною вартістю понад 4400 грн. та автомобіль “Mercedes” зі спеціально виготовленими тайниками (в середині повітряної шахти обігріву салону автомобіля в місці знаходження відсутнього на той час приладу подачі повітря), оцінений у 100 тис.грн.

 

Додатково:

Згідно зі статтею 472 МКУ, недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що переміщуються через митний кордон України, тобто незаявлення за встановленою формою точних та достовірних відомостей (наявність, найменування або назва, кількість тощо) про товари, транспортні засоби комерційного призначення, які підлягають обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України, – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів, транспортних засобів з конфіскацією зазначених товарів, транспортних засобів.

Відповідно до ч.1 ст.483 МКУ, переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників) та інших засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів, або шляхом надання одним товарам вигляду інших, або з поданням органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів підроблених документів чи документів, одержаних незаконним шляхом, або таких, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів, їх ваги (з урахуванням допустимих втрат за належних умов зберігання і транспортування) або кількості, країни походження, відправника та/або одержувача, кількості вантажних місць, їх маркування та номерів, неправдиві відомості, необхідні для визначення коду товару згідно з УКТ ЗЕД та його митної вартості, –

тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

 

22.09.2015 прес-центр Чернівецької митниці ДФС

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *