Студенти кількох факультетів ЧНУ провели страйк

Студенти кількох факультетів ЧНУ провели страйк перед головним корпусом закладу: вони вимагають, аби ректорат повернув їм стипендії, виплати яких затримують уже два місяці. Вигуки страйкарів «Немає стипендії – немає пар!», «Вчасна стипендія – якісне навчання!» сколихнули представників ректорату.

На масове заворушення студентів відгукнувся проректор Роман ПЕТРИШИН. За його словами, розпорядження про видачу стипендій від Кабінету Міністрів ректорат ще не отримував, а власні кошти навчальний заклад видавати не може. Проректор заявив, що страйк студентів безнадійний, тому що все залежить від того, коли буде підписане відповідне розпорядження.

Як повідомили «Версіям», в інших чернівецьких вузах немає проблем з видачею стипендій: студенти Медичного Університету та БДФА отримують стипендії, затверджені новим розпорядженням Кабміну в сумі 300 грн.

– Гроші мені вкрай необхідні – каже учасниця страйку Марія. – Я живу в Закарпатській області, тому можливості часто приїжджати додому немає. Доводиться заощаджувати в усьому… А тут ще й стипендію не видають!

Студенти переконані: спільними зусиллями вони досягнуть бажаного.
На час верстання газети стало відомо, що до страйку приєдналися представники організації «Патріот України». Це спричинило обурення деяких учасників страйку: мовляв, ця організація вирішила «розпіарити» себе, використовуючи інтереси інших страйкарів.

Микола КОБИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *