Соціальні виплати для ветеранів та інвалідів ВВВ постійно зростають

Про це на селекторній прес-конференції повідомив заступник директора департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОДА Юрій Півень.

«Хоча учасників та інвалідів Великої Вітчизняної війни з кожним роком стає менше, коштів на покращення їхнього життя витрачаємо більше»,  – запевнив чиновник.

Станом на 1.01.13 на Буковині під опікою органів соціального захисту населення перебуває понад 49 тис. інвалідів. Скільки ж реально ветеранів та інвалідів ВВВ в області на сьогодні,  чиновник відповісти журналістам  не зміг, пояснивши,  що ці дані управління  статистики надає лише раз у рік.

За словами Юрія Півня, кожен ветеран та інвалід має багато  пільг, зокрема, безкоштовне отримання ліків за рецептом, стовідсоткову знижку за користування житлом та комунальними послугами, позачерговий безплатний капітальний ремонт власних житлових будинків і квартир (21 м кв.), безкоштовне зубопротезування.

Ветерани війни та інваліди мають також право на отримання квартир та автомобілів згідно державної черги, і не важливо скільки людині років,  все  відбувається згідно списку. Зараз авта  отримують ветерани та інваліди, що стали  на чергу  2003 року. Серед позачерговиків діє  своя черга.

Юрій Півень також зазначив, що від початку 2013 року 19 інвалідів області отримали ключі від спецавтомобілів. Для інвалідів ВВВ першої  групи  торік придбали 6 квартир, ще 3 сім’ї отримають квартири цьогоріч.

Усього на покращення  життя соціально незахищених буковинців передбачено майже 120 млн. грн.

На запитання ж, коли нарешті зроблять ремонт хати  ветерана ВВВ з села Тисовець Сторожинецького району Олександра Коліснека, дах якої от-от обвалиться, Юрій Півень відповів: «Цю проблему має вирішувати місцева, тобто районна влада».  Без коментарів…

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *