Сьогодні в Україну перша травнева магнітна буря: кому вона може нашкодити

Магнітна буря — це астрономічне явище, коли через підвищену сонячну активність відбувається обурення магнітного поля Землі. Геомагнітні бурі негативно впливають на самопочуття людей і роботу систем зв’язку. У травні очікується кілька великих сплесків сонячної енергії. Перший – сьогодні, 4 травня

Наступний тривалий період підвищеної сонячної активності очікується з 12 по 17 травня. Найпотужніша магнітна буря буде 13 і 14 травня. Також третя буря очікується 20 травня.

Вплив на здоров’я та захист

Лікарі кажуть, що першочергово магнітна буря негативно впливає на людей, які страждають на метеозалежність, а також на осіб поважного віку. Крім того, можуть відчути вплив бурі гіпертоніки, гіпотоніки та сердечники. Їм медики радять тримати поруч ліки.

У ці дні може виникати головний біль, мігрень, порушуватися ритми серця, скакати тиск та шуміти у вухах.

Медики радять не планувати на ці дні важливих і відповідальних справ, добре висипатися, харчуватися і відпочивати. Варто стежити також за тиском.

Щоби безпечно пережити важкий період, за кілька днів до бур перейдіть на правильний спосіб життя. Відмовтеся від алкоголю, сигарет, кави, енергетичних напоїв. Проводьте більше часу на свіжому повітрі. Лягайте спати в один і той же час, висипайтеся. Виключіть джерела стресу, менше нервуйте і не накручуйте себе. Пийте більше води й трав’яних чаїв.

Якщо ваше самопочуття сильно погіршилося – зверніться до лікаря чи візьміть лікарняний.

Джерело: сайт GreenPost

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *