Сміттєва хроніка від ТОВ «Укрвторресурс»

Наші розслідування: SOS для СЕС

SONY DSC

ТОВ «Укрвторресурс», директором якого є депутат міської ради від «Рідного Міста» М.Тихонович, вирішило, схоже, спровокувати паразитарні та масові інфекційні хвороби в обласному центрі. Ще з минулої п’ятниці смітникові баки на території, яку він обслуговує, переповнені, там розкладаються рештки харчових відходів і центр міста накриває сморід.

ТОВ «Торговий Дім Укрвторресурс» обслуговує 292 житлових будинки, які перебувають у комунальній власності територіальної громади м. Чернівці. За підприємством закріплено 36571 кв.м. прилоткової частини доріг, 65709 кв.м. тротуарів, разом – 102280 кв.м

На березень 2015 року ТОВ «Торговий Дім Укрвторресурс» мало 2362 заключених договори з квартиронаймачами та власниками квартир на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, що становить 73,5 % від загальної кількості особових рахунків Та за цей період товариство жодного разу не звітувало перед мешканцями. Тож виникає питання – куди поділися кошти? Адже на сьогодні заборгованість цього підприємства перед КП «Спецкомунтранс» за вивіз сміття становить 1 млн. 200 тис. грн. За 2016 рік «Укрвторресурс» не проплатив підприємству жодної копійки, хоча гроші з людей збирає справно.
Загалом виникає інше питання: кому потрібен цей посередник між мешканцями та комунальним підприємством «Спецкомунтранс»? Та й загалом що думає та куди дивиться міс1ька рада?

Нагадаємо, у вересні 2013 року тодішній директор департаменту ЖКГ Дмитро СІРМАН впевнено заявляв: «Різні ЖРЕПи у місті працюють з різною ефективністю, а 12-ий був слабкою ланкою. Досвід багатьох країн свідчить, що у сфері надання послуг краще і гнучкіше працюють приватні підприємства. Тож було проведено конкурс, на якому перемогло ТОВ «Торговий дім «Укрвторресурс». Це підприємство багатопрофільне і ми сподіваємося на його успішну роботу. Його головне завдання – покращити якість надання послуг городянам».

Ці знімки, зроблені на вул. Щептицького та  мікрорайону Калічанка, яскраво демонструють «успішну роботу» «Укрвторресурсу».

Володимир АНТОНЮК:

Погляд з Калічанки

Є у місті Чернівці великий район. Своєї сільради він не має, але вперто мудрий народ приводить до міської ради депутатом В. Бешлея і партію «Рідне місто». Перед виборами – і «свято Калічанки», і щедрі обіцянки. Та варто було депутатам зайняти теплі місця в ратуші, як вони забули про убогих і прОстих, які їх туди завели.

Людоньки! Вже тиждень не вивозиться сміття з мікрорайону. Тиждень його мешканці тонуть у жахливому смороді та прокльонах на адресу Бешлея, «Рідного міста» та інших гідних винуватців цієї екологічної рукотворної катастрофи.
Нам обіцяли перетворити Чернівці в сучасне європейське місто. Але забули додати, що, мабуть, у сучасне місто за мексиканським зразком – з псами та дітьми, які граються на смітниках.
Невдовзі вибори: може, люди не дуже й мудрі, але пам’ять мають. А винуватцем невивезення сміття є підприємство, яке очолює інший депутат цієї ж партії.

 

Каріна БОРДІЯН, Тетяна ВЕРЕЩИНСЬКА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *