СДПУ(о) вийшла з анабіозу ?

Після відставки Медведчука 2002-го та відходу від керівництва партії таких лідерів, як  Суркіс, Кравчук, Марчук тощо, суттєво змінилася позиція й орієнтири есдеків.
– Наші гасла «НАТО – ні, російська мова – так, ЄЕП – так!» насправді людей не хвилюють. Ми  зрозуміли це після провалу на парламентських виборах 2006 року. Тому для з’ясування потреб народу провели науково-аналітичну роботу в регіонах, – наголосив п. Загородній. – І збагнули: люди втомилися жити у неблагополучній країні. Вони потребують стабільності та особистої соціальної безпеки. Іншими словами, йдеться про здоров’я, соціальну, комунальну, екологічну захищеність українців, боротьбу з корупцією тощо.
– Адже навіть у власній квартирі ми не убезпечені, – справедливо зауважив Юрій Загородній.– Вода з крану – отруює, газ – вибухає. А що вже казати про лікарні! Туди страшно потрапляти! Бо не здоров’я населення є основним завданням Мінздоров’я. Його головна функція – сяк-так лікувати хвороби та розподіляти кошти.
Висновок зі сказаного – держава в інтересах народу. Натомість нині вона розвивається на конфлікті, а це – нонсенс.
24 березня, за словами Юрія Загороднього, буде прийнята Декларація про об’єднання лівих сил, серед яких соціалісти, комуністи,  вітренківці… На майбутні вибори вони підуть єдиним блоком.
– Ми врахували помилки минулого, – наголосив п. Юрій. – Натомість Партія Регіонів та «Наша Україна» семимильними кроками прямують шляхом колишніх помилок СДПУ(о).
Нинішнє гасло СДПУ(о):  Благополуччя. Законність. Справедливість.
Людмила ЛЕБЕДИНСЬКА, «Версії»

У період розквіту СДПУ(о), тобто у 1998-2000 роках, в її лавах було 347 тисяч членів, нині залишилося 97941. Найбільше кадрово потерпіла Чернівецька обласна організація. Хоча з керівників її 14 районних підрозділів змінилися лише 4.  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *