Роль жінок лісової галузі краю – вагома і особлива!

Професію лісівника зазвичай пов’язують з міцними чоловіками, адже вона потребує значних фізичних навантажень. Утім, на Чернівеччині представниці слабшої половини людства доводять протилежне. У наших лісах та в цехах переробки деревини жінки виконують обов’язки нарівні з чоловіками. 

Загалом на 14 державних лісогосподарських підприємствах Буковини працює 2554 особи, з яких 390 – представниці прекрасної статі. З  настанням сезону догляду за лісовими культурами чисельність жінок на роботах у лісах збільшується ще на кілька десятків. Переважно жінки опанували професії бухгалтера та економіста, однак чимало з них виконують і важку, суто чоловічу роботу. 

Традиційно найбільше жінок у лісовій галузі працює у гірській місцевості. Так, у Берегометському лісомисливському господарстві фахово виконують свої професійні обов’язки – 89 дівчат, у Путильському лісгоспі – 50, а у Карпатському держспецлісгоспі – 45. Найменше працівниць у Герцаївському та Новоселицькому держспецлісництвах АПК – по 1, відповідно.

У лісовій галузі Буковини 49 жінок обіймають керівні посади. З них головних економісток – 7, головних бухгалтерок – 13, є одна ліснича і 4 помічниці лісничих, 5-ро майстринь цеху переробки, а також є начальниці відділу лісового господарства, лісорозсадника та нижнього складу.

Крім того, у лісгоспах краю працює інженерка з лісозаготівель, інженерка з охорони та захисту лісу, інженерка з переробки деревини,  інженерка з охорони праці, 6 економісток, 38 бухгалтерок, 106 фахівців та 164 робітниці.

Дорогі наші жінки, напередодні найніжнішого, світлого і прекрасного дня у році – 8 Березня всі чоловіки, лісівники, щиро і сердечно вітають вас зі святом! Хай весняне тепло оселиться в ваших будинках і душах, а краса природи надихає. Щастя Вам, здоров’я і добра, родинної злагоди та затишку, відданості близьких і найдорожчих Вам людей! Хай завжди на Ваших обличчях сяють щасливі усмішки.

Удачі Вам у всьому і завжди!

 

Пресслужба Чернівецького обласного управління лісомисливського господарства

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *