Про бідних наркоділків і багатих чиновників…

Цими днями буковинські правоохоронці припинили злочинну діяльність групи чоловіків, які займалися збутом таблеток «Субутекс» та амфетаміну на території Чернівецької області. Вони затримали організатора наркобізнесу і трьох його спільників. За торгівлю наркотиками порушникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зібравши достатньо доказів причетності затриманих до протиправної діяльності, співробітники підрозділу детективів Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області повідомили їм про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Як повідомив відділ комунікації поліції Чернівецької області, слідчі поліції звернулися також до суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Суд задовільнив клопотання органів досудового розслідування та взяв порушників під варту з альтернативою внесення застави у розмірі 150 тисяч гривень організатору наркобізнесу та по 80 тисяч гривень іншим затриманим. 

І треба сказати чесно, що ці цифри неймовірно вразили автора цих рядків. У пам’яті одразу ж  виникли застави у суді на мільйони гривень, які сплачували наші рідні українські можновладці-чиновники. Тож, як переконують факти, керівництво різними державними підрозділами на кшталт фіскальної служби та різними міністерствами приносить більше грошей, ніж виробництво, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотиків. Отож іще раз звернуть увагу на наведені цифри застави і переконайтесь у правдивості таких висновків…  Застава для наркоділка – 150 тисяч гривень, а для тих, кого затримувало НАБУ – мільйони гривень. 

Отож залишається тільки вказати, що оперативний супровід у вказаному кримінальному провадженні здійснює Чернівецьке управління ДВБ НПУ, процесуальне керівництво – Чернівецька обласна прокуратура. Досудове розслідування наразі триває.

Людмила ЧЕРЕДАРИК, versii.cv.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *