Порушник у закупівлях ліків майже на 2 млн грн – Чернівецька обласна лікарня

Громадська організація Центр протидії корупції (ГО «ЦПК») звернулася до Держаудитслужби щодо закупівлі Чернівецькою обласною лікарнею фармацевтичної продукції на суму 1,8 млн грн без оприлюднення договору, як того вимагає законодавство. Договір про закупівлю уклали з дочірнім підприємством «Фарматрейд», а 3 грудня обллікарня закупила фармацевтичну продукцію на суму майже 2 млн грн

За даними веб-порталу «Прозоро» закупівлю провели без використання електронної системи закупівель, згідно спеціального порядку для проведення закупівель робіт і послуг, необхідних для боротьби з коронавірусом (COVID-19).

За результатами такої закупівлі замовник повинен був оприлюднити у «Прозоро» договір про закупівлю та всі додатки до нього, а також низку звітів. Проте файл з текстом договору і додатків відсутній у системі «Прозоро».

У розділі «Укладений договір» на сторінці закупівлі наявний лише файл «sign.p7s», тобто файл електронно-цифрового підпису/кваліфікованого електронного підпису.

Станом на день написання звернення ГО «ЦПК» договір з додатками до вказаної закупівлі так і не було оприлюднено. Така бездіяльність посадових осіб замовника є правопорушенням, адміністративна відповідальність за яке прямо передбачена статтею 164-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ця стаття передбачає відповідальність, зокрема, за неоприлюднення або порушення порядку оприлюднення інформації про закупівлі. Враховуючи зазначене, ми звернулися  до Держаудитслужби з проханням притягнути винних осіб замовника до адміністративної відповідальності. ЦПК вимагає покарати винних…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *