Області не вистачає карет «швидкої допомоги»

Але скільки саме – ніхто сказати не може. Чи не хоче?

За підрахунками департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення ОДА, буковинці потребують для їхнього обслуговування понад 80 машин швидкої допомоги.  Про це повідомила  Марія ПОЛІЩУК, начальник управління з лікувально-профілактичної роботи департаменту.

Вона зауважила, що наразі вони обходяться тим транспортом, що мають. Та саме через нестачу машин «швидка» часто запізнюється. Та, за словами очільниці, область сподівається на допомогу Мінздоров’я, яке обіцяло виділити кошти на придбання карет. Зрештою, шукатимуть гроші і в краї.

Марія Поліщук нагадала також, що в обласному центрі  «швидкі» повинні доїжджати на виклик за 10 хв., а на виклик до села дається не більше 20 хвилин.

Коли ж редакція захотіла дізнатися, а скільки ж машин «швидкої допомоги» працює на лінії, нам це не вдалося. Бо, як пояснив Сергій ПАУШАК, заступник директор з медичної допомоги обласної комунальної установи «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», на сьогодні вони мають 61 бригаду лікарів.

Але, це ж не означає, що саме стільки є й машин?!. Тим паче, що значна частина автопарку перевищила ресурс використання вже багато років тому.  За словами керівництва Центру, остаточно, мовляв, усе з машинами вималюється тільки до 1 липня, коли до них приєднається решта районів. Поки що приєднано лише два райони.

Отже, реанімації нині потребують самі карети швидкої допомоги. Бо чимало автівок із тих, що виїжджають на виклики, дихають на ладан. І, мабуть, ситуація з машинами таки вкрай погана, якщо журналістам не наважуються назвати реальні цифри.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *