Новий порядок розміщення та встановлення технічних елементів

Удосконалюють порядок розміщення та встановлення технічних елементів (пристрої) на будівлях та спорудах Чернівців

З метою підготовки пропозицій щодо удосконалення порядку розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та спорудах Чернівців за розпорядженням міського голови створено робочу групу, яку очолив директор департаменту ЖКГ Олександр Шумейко.У складі цієї групи дали згоду працювати представники ЧФ ВАТ «Укртелеком», телекомпанії «КТМ», ПП «Телесистеми України», СП «Інфоком», Західного управління державної інспекції зв’язку.

Робоча група має напрацювати пропозиції та зміни до вже діючого у Чернівцях Положення про порядок розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та споруда, які після громадського обговорення будуть винесені на затвердження виконавчим комітетом Чернівецької міської ради.

У департаменті ЖКГ вже проведено першу зустріч з підприємцям, які надають телекомунікаційні послуги.

Наразі у Чернівцях управліннями житлових господарств районних у місті рад разом з балансоутримувачами вже проведено інвентаризацію встановлених технічних елементів і кабелів зв’язку, завершується укладання договорів між балансоутримувачами та провайдерами.

Передбачається запровадити у Чернівцях паспорти кабельних ліній зв’язку, вже напрацьовано схему розробки таких паспортів. За цією схемою, провайдери за сприяння департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин мають підготувати схему прокладання мереж повулично до будівель, нанести її на топографічний план міста в масштабі 1:2000 , а також розробити схему продовження мережі в середині будинків.

Підприємцям, усім чернівчанам запропоновано долучитися до удосконалення нормативної бази у цій сфері, обговорення змін до Положення про порядок розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та спорудах .На пропозиції з цього приводу очікують за телефонами 55-37-40; 55-43-84 або на e-mail: tze3@mail.ru, radnyk1@rada.cv.ua.

Довідково

Технічними елементами (пристроям), що розміщуються ззовні на будівельних конструкціях житлової і громадської забудови є:

– пристрої та устаткування інженерного забезпечення будинків (пристрої і устаткування систем опалення, вентиляції та кондиціонування повітря);

– пристрої та устаткування засобів зв’язку;

– пристрої для підсвітки та освітлення фасадів будинків;

– індивідуальні телевізійні антени, радіотелевізійні станції (антени і передавачі), антени супутникового телебачення та інші пристрої приймання-передачі;

– кабельні лінії зв’язку і електропостачання;

– кріплення розтяжок контактної мережі електротранспорту;

– фасадні рекламн-інформаційні вивіски.

Наразі у Чернівцях погодження на розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівельних конструкціях будівель та споруд видається управліннями житлового господарства районної у місті ради (на розміщення фасадних рекламно-інформаційних вивісок погодження надається департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин).

Розміщення технічних елементів (пристоїв) на будинках і спорудах у межах центрального історичного ареалу Чернівців додатково погоджується відділом з охорони пам’яток.

До заяви на розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) фізичною чи юридичною особою додається документ, що засвідчує право власності на квартиру (нежитлове приміщення, будинок) або договір оренди (найму).

При встановленні радіотехнічни об’єктів (РТО), які випромінюють електромагнітну енергію в навколишнє середовище, фізичні та юридичні особи всіх форм власності в обов’язковому порядку додатково отримують дозвіл Державної інспекції електрозв’язку по Чернівецькій області та обласної державної санітарно-епідеміологічної служби.

Встановлення приладів кондиціонування повітря дозволяється за умови обов’язкового відведення конденсату у внутрішньобудинкові мережі водовідведення.

Забороняєтьс  у Чернівцях розміщення технічних елементів (пристроїв) на головних фасадах будівель та споруд, а також бокових фасадах стін, видимих зі сторони вулиць та площ, які розташовані в межах історичного ареалу Чернівців та магістральних вулиць, встановлення технічних елементів (пристроїв) з кріпленням, конструкція якого завдає шкоду будівельним конструкціям будівель (споруд), їх покрівлям, а також кріплення технічних елементів (пристроїв) до оголовків димовентканалів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *