Новоселицьке сміття збиратиме сміттєвоз від ЄС

фото_Новоселиця

Новосільчанам пощастило потрапити в коло уваги проекту прикордонного співробітництва «Покращення управління твердими побутовими відходами в Україні, Румунії та Республіці Молдова».Відтак одна з подій проекту відбулася саме в Новоселиці: у вівторок там урочистопередали новий автомобіль спецпризначення – сміттєвоз із боковим завантаженням.

Проект започаткований у травні 2012 року, фінансується в рамках спільної операційної програми «Румунія – Україна – Республіка Молдова» і має бути завершений у поточному році. Новосільчани не лише отримали сміттєвоз, на території райцентру влаштовано 15 платформ для розташування 45 нових сміттєвих контейнерів. Старі ж розташують у віддалених районахНовоселиці, їх обслуговуватимуть вивільнені сміттєвози.

Новоселиця ретельно готувалася до європейського поводження з твердими побутовими відходами: у навчальних та виховних закладах, організаціях і установах проведені семінари та навчально-виховні заходи, об’єднані загальною темою «Роздільний збір сміття – вимога майбутнього: зробімо місто чистішим!».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *