«Ми не зможемо здолати COVID-19 ні за місяць, ні за два», – Сергій Осачук

А як будемо жити з понеділка – ще невідомо
Нинішньої суботи, 22 серпня, на терміновому брифінгу голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук повідомив про те, що бізнесові процеси не забороняються, це лише тимчасові обмеження для деяких напрямків. Учорашню відсутність його у приміщенні ОДА під час пікетування протестувальниками пояснили зайнятістю на врученні нагород випускникам, які отримали по 200 балів на цьогорічному ЗНО. Очільник ОДА звернеться до Державної комісії ТЕБ та НС за уточненням того, що може працювати у червоній зоні.
Тож основні тези очільника області на сьогоднішньому брифінгу були такими:

* За минулу добу у нас знову велика кількість нових випадків інфікування COVID-19 – 208. Багато людей подумали, що це позавчорашні показники – бо вони збіглися. Однак це нові цифри. Станом на цю годину в лікарнях Чернівецької області перебуває 500 людей, яким надається медична допомога від коронавірусної хвороби. Щодоби ми маємо летальні випадки, – зазначив С. Осачук, виступаючи перед журналістами.
* Що таке «червона зона»? Для чого взагалі уряд фарбує це за допомоги кольору? Чисто по-людськи, це всього-на-всього візуалізація небезпеки, яку ми іншими нашими чуттями не здатні осягнути й збагнути, – каже губернатор.
*…Що стосується обмежень. Це є найвищий рівень обережності, якого ми повинні дотримуватися. Ніхто не забороняє бізнес-процеси. Це тимчасові обмеження для окремих напрямків, щоби унеможливити великі скупчення людей, адже інфекція передається виключно у тісному контакті.
* Ми не зможемо здолати COVID-19 ні за місяць, ні за два. Це є нова обставина, з якою ми живемо і будемо жити щонайменше у наступних пів року або рік. Тому виключно уміння зберегти життя собі і близьким – це є наша найбільша майстерність, яку ми повинні опанувати, – додав голова Чернівецької ОДА.
* Головний санітарний лікар Чернівецької області Наталія Гопко доповідає про те, що шляхом епідеміологічних розслідувань у нас є чітке розуміння про те, де найбільше люди заразилися. Тому ми будемо просити і звертатися до державної комісії ТЕБ та НС відкоригувати, можливо, дещо поправити і уточнити, які заклади та установи можуть працювати навіть у режимі «червоної зони», – зазначив очільних області.

Заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак додала, що у лікувальних закладах області розгортають додаткові ліжко-місця: 17 ліжок і 40 ліжок Заставнівській районній лікарні.

Реакція із соцмереж
Діана: Осачук, тож поясни людям, як це щодня по 200 коронавірусних, а в лікарнях області менше ніж 500 хворих, з яких 300 – з непідтвердженим діагнозом. Як це? Наразі по районах пишуть коронавірус у діагнозі, навіть коли нежить – і без тестів.
Анонімно: Ну, припустимо, у лікарнях лише важкі хворі, – в кого легший перебіг хвороби, ті по домівках. А от як 208 хворих, при тестах, які вони можуть провести за день максимум 188? – Оце так!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *