На Буковині – наймолодший прокурор України

Новопризначеному прокурору Чернівецької області Павлу Васильовичу  Павлюку 3 серпня 2013 року виповнилося 32 роки. Народився він у Маріуполі Донецької області. Одружений, нині вже з сім’єю мешкає у Чернівцях.

В органах прокуратури Павло Павлюк від 2004-го. Обіймав різні посади у прокуратурі Запорізької області та майже 5 років працював у центральному апараті Генеральної прокуратури України. Перед призначенням на Буковину був заступником прокурора Тернопільської області. Наказом Генпрокурора України Віктора Пшонки 30 вересня старшого радника юстиції Павла Павлюка призначили прокурором Чернівецької області. Того ж дня екс-прокурор краю Петро Коваль пішов на підвищення: нині він – заступник начальника Головного управління нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні.

Оскільки на день зустрічі з журналістами від часу призначення на посаду Павла Павлюка пройшло лише 2 тижні, новий прокурор вирішив лише познайомитися з місцевими ЗМІ, зазначивши, що відкритий до спілкування з пресою та сподівається на плідну співпрацю з місцевими засобами масової інформації.

На прес-конференції йшлося також про реформування органів прокуратури. Зокрема,  п. Павлюк повідомив, що вже підписав і спрямував до ГПУ подання щодо ліквідації прокуратури міста Чернівці. Рішення прийматиметься Генпрокурором України.  Необхідність ліквідації міської прокуратури пояснив тим, що у Чернівцях є 3 районні прокуратури, 3 районні суди, 3 райвідділи міліції, однак немає міського суду, тож і немає предмету нагляду.

На запитання про хобі Павло Павлюк повідомив, що вільного часу в нього практично немає. Тому, коли з’являється якась хвилинка, намагається провести її з родиною. По можливості займається спортом, особливо полюбляє плавання.

На завершення прокурор області пообіцяв, що продовжуватиме традиції періодичних зустрічей з представниками преси, щоби журналісти мали можливість тримати своїх читачів в курсі найбільш резонансних подій в області.

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *