Сім років без світла

Буковинське громадське об’єднання добилося підключення електропостачання до помешкання інваліда

З 2006-го року інвалід 2-ї групи, житель с. Іспас, що на Вижниччині, Дмитро Щербань не міг добитися підключення електропостачання до свого будинку. Упродовж семи років Вижницький РЕМ, попри проплату підготовки технічних умов і проекту підключення, відмовляв споживачеві в укладенні угоди, вимагаючи ще грошей. Не вирішило проблеми і звернення до безпосереднього керівництва РЕМу – ПАТ «Чернівціобленерго» – всупереч тому, що, за законом, постачальник електроенергії не мав права відмовити споживачеві в підключенні до постачання електроенергії.

Два місяці тому Дмитро Щербань звернувся з цією проблемою до Буковинського громадського об’єднання, яке було створене 15-ма громадськими організаціями краю, аби відстоювати право споживачів на світло. Об’єднання діє з грудня 2012 року і працює на побудову чесних і рівноправних стосунків між споживачами та надавачем послуг електропостачання – ПАТ «Чернівціобленерго».

Діалог БГО з монополістом з проблеми Дмитра Щербаня тривав упродовж 2-х місяців, і зрештою результат досягнутий: 15 жовтня хатина Дмитра засяяла світлом.

Я зателефонував до пана Дмитра і почув, що в нього вдома лунає музика. Це працював електричний радіоприймач. Дмитро Щербань не міг натішитися, що нарешті його помешкання електрифіковане, і дякував за надану допомогу. БГО домоглося підключення електроенергії до його хати відповідно до чинного законодавства, виконання якого монополіст з енергопостачання уникав роками.

Степан ТЕРНОВЕЦЬКИЙ, координатор БГО

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *