Лялька для Віри…

На Президента у краї чекали давно, та з невідомих причин його візит відкладався. Але, нарешті, сталося…

У рамках робочого візиту Віктор Янукович відвідав одне з найпотужніших підприємств регіону – Чернівецький машинобудівний завод.

Літак з Президентом пролетів над підприємством близько 12-ї. А вже з 11-ї тут його вже чекала свита міністрів: Юрій Бойко – енергетики та вугільної промисловості України, Олександр Аніщенко – охорони здоров’я, Федір Ярошенко – фінансів України, Василь Надрага – праці та соціальної політики, Микола Злочевський – екології, Юрій Павленко –Уповноважений Президента України з прав дитини, Микола Безуглий – перший заступник міністра з питань аграрної політики та продовольства України.

Відправною точкою знайомства Президента з заводом став цех №2, де він поспілкувався з трудовим колективом. Після цього Глава держави провів нараду з адміністративно-господарським активом області, де доповів про соціально-економічну ситуацію в Україні, проведення реформ, роль регіональних органів влади і суспільства в модернізації країни. Реформи ніколи не давали швидких результатів, ніколи. Об’єднання навколо справ – це головне. А мета в нас одна – підняття добробуту громадян, – наголосив Президент.

Віктор Янукович «дав перцю» присутнім на нараді міністрам за те, що вони не знають проблем регіону: «Має бути не так. Потрібно приїжджати на 2-3 дні раніше, поїздити регіоном, поспілкуватися з людьми. Потім зробити висновки і доповісти. Тому залишайтеся тут, щоби до кінця тижня в Києві нікого не бачив», – резюмував він.

Президент висловив також невдоволення губернатору за те, що люди на вулицях вітали його «організовано», махаючи прапорцями: «Михайле Миколайовичу, я ж розумію, що це ви організовували людей вздовж доріг. Не потрібно цього робити, нині це не сприймається». Натомість п. Папієв відповів, що люди самі вирішили привітати Президента і ніхто їх не примушував цього робити.

Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв відзвітував про основні здобутки області.

– Суспільно-політична і соціально-економічна стабільність області були і залишаються першим завданням крайової виконавчої влади, і сьогодні така стабільність досягнута. У буковинської спільноти є розуміння нинішніх дій влади, – підкреслив голова Чернівецької облдержадміністрації. Керівник крайової виконавчої влади відзначив, що динамічні зміни відбуваються в ключовій галузі краю – агропромисловому комплексі.

–Успішно розвивається інфраструктура зі зберігання та переробки вирощеної продукції – будуються сучасні газові фруктосховища, продукція переробляється на високотехнологічних підприємствах. Ще до кінця нинішнього року плануємо ввести в дію 2 молочних комплекси. Наступного року розпочинаємо реалізацію ще 6 інвестиційних проектів, які дадуть змогу наростити поголів’я та поліпшити ситуацію в м’ясному і молочному скотарстві, – доповів Михайло Папієв

Генеральний директор ТОВ «Машзавод» Віктор Сідляр подякував Президенту за те, що він завітав до них і доповів йому про основні досягнення підприємства. Найвагоміше – середня заробітна плата. У вересні вона становила 3940 грн. Для більшості працюючих в області – це мрія.

На запитання журналістів і звернення голови ОДА до Президента щодо поліпшення залізничного сполучення між Чернівцями і Києвом, той відповів: «Під час наради з адміністративно-господарським активом області я дав відповідне доручення міністерству інфраструктури. Величезні кошти були витрачені на «Євро-2012», але ми вже закінчуємо ці роботи. Відтак, у нас з’явилась можливість відпрацювати і цей проект, зробивши для Чернівців швидкісний потяг до Києва».

Під час робочого візиту Президент урочисто відкрив будинок інвалідів при Банченському Свято-Вознесенському чоловічому монастирі. Там він поспілкувався з вихованцями великої сім’ї отця Михайла та подарував їм мікроавтобус «Газель» з підйомним механізмом для інвалідних візків.

А губернатор краю звернувся до Президента з пропозицією дати доручення Кабміну України прийняти постанову про створення на базі Будинку інвалідів при монастирі Всеукраїнського центру соціальної реабілітації України: архімандрит Лонгін запропонував назвати його «Віра, надія, любов».

Пізніше Президент відвідав дитячий будинок у Молниці, де на сьогодні проживають і виховуються 256 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 85 – діти-інваліди, 18 – зі значними вадами, 49 – ВІЛ-інфіковані та хворі на СНІД.

Переважна більшість дітей – вихованці дитячого будинку й обласного притулку, важкохворі екс-інтернатівці, які перебували на диспансерному обліку, жертви насилля у сім’ї. 29 дітей усиновлено настоятелем монастиря Михайлом Жаром, 186 – перебувають під його опікою, решта передані на виховання батьками.

Президент привіз дітям багато іграшок, солодощів і новий великий автобус. А маленькій дівчинці Вірі, яка святкувала тоді день народження, Віктор Янукович подарував велику ляльку. Вдячні дітки розказували вірші, співали пісень, водили з Віктором Федоровичем хороводи. Для дитячого будинку Віктор Янукович передав автобус «TEMSA SAFARI HD».

Нагадаємо, що він уже не перший рік опікується цим дитячим будинком. За його сприяння тут побудований сучасний басейн.

Під кінець вівторкового робочого дня завершився візит Президента на Буковину випусканням в небо повітряних кульок і теплим прощанням з дітками.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *