Чернівецьке державне телебачення відсьогодні переходить на цифрове мовлення

Канал «Буковина» тепер можна буде побачити на 40-му каналі у Чернівцях, і на 25-му у Новодністровську із чіткішим зображенням та якіснішою «картинкою». Але для цього потрібні спеціальні перетворювачі

Чернівецький прес-клуб організував виїзне засідання на телестудію на честь «золотого ювілею» Чернівецького державного телебачення. Журналістам «розкрили завіси» студій, з яких вже десятиліттями відбуваються телетрансляції давно знайомих та улюблених передач усієї Буковини.

– Цифрове телебачення працює таким чином: на телевежі змонтовані 4 передавачі дециметрового діапазону і передається так зване пакетне мовлення. У кожному передавачі – 8 каналів, – розповів головний інженер Чернівецької державної телерадіокомпанії Валерій ЛУК’ЯНЮК. – Тобто, глядач зможе бачити 32 канали у Чернівцях, Новодністровську, Сторожинці і на тих територіях, які будуть охоплені цифровим мовленням. Телеканал «Буковина» можна побачити на 40-му каналі у Чернівцях, і на 25-му у Новодністровську. Та щоби побачити передачі у цьому форматі, потрібен перетворювач, так званий сеттобокс.

Існують два варіанти підключення до цифрового мовлення. Перший – купити телевізор з абревіатурою ДВБТ2 з уже вмонтованим цифровим перетворювачем, другий – придбати сам перетворювач з цією ж абревіатурою і підключити до звичайної дециметрової антени.

– Перехідний період до цифрового телебачення буде довгим. Час дається для того, аби люди забезпечилася сеттобоксами, – говорить Любов ГОДНЮК, генеральний директор телерадіокомпанії «Буковина». – Адже від 2015 року телебачення можна буде дивитися тільки з приймачами, які перетворюють сигнал. Багато хто каже, що державне телебачення і мовлення зникне. Але це не так. Воно реформується в іншу структуру, яка буде ближчою до європейських стандартів, – наголосила заслужений журналіст України.

До 2015 року українське телебачення має повністю перейти на цифровий формат мовлення. Це передбачено міжнародною угодою, яку Україна підписала в Женеві ще 2006- го року.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *