Лужани і Мамаївці перекрили трасу міжнародного значення

Учора, 29 травня, понад 150 мешканців селища Лужани на Кіцманщині  о 13 годині  перекрили дорогу, аби привернути нарешті увагу до катастрофічного стану доріг на трасі державного значення. За годину до акції приєдналися мешканці іншого кута селища. Згодом лужанчан підтримали жителі сусідніх Мамаївців. Подейкують, що до них готові долучитися і мешканці інших сіл району. Від влади до протестувальників поступово виїжджали: заступник голови Кіцманської РДА, пізніше –  заступник голови ОДА В.Бурлака, чиновники від облавтодору та служби автодоріг області, які дружно кивали на відсутність коштів.

З місця подій ситуацію коментує голова асоціації підприємців Кіцманського району, заступник голови федерації роботодавців області Степан ТЕРНОВЕЦЬКИЙ:

– Конфлікт стосовно доріг назрівав давно. Вся громадськість району, та, мабуть, і області, стурбована тим, що ми всі сплачуємо податки, з яких мають утримуватися наші дороги, а результатом є повна відсутність доріг. Тож з ініціативи громади сьогодні перекриті дороги, аби наші гроші, наші податки нарешті були спрямовані на ремонт автошляхів, аби ми не розбивали наші автомобілі, наш громадський транспорт і щоби  ДТП не ставали щоденною нормою.

Громада має намір стояти доти, доки до нас не вийде керівництво області : голова ОДА і голова облради. Якщо вони не прийдуть, то ми звідси не підемо і завтра їм доведеться звітувати перед керівництвом країни про те, чому перекрита траса міжнародного значення.

До нас  долучився народний депутат України Олександр Фищук, навіть міліція у приватних розмовах нас підтримує, бо їх такий стан доріг також уже давно не влаштовує».

Маріанна АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *