Лікар, якого безпідставно звинувачували в хабарництві, виправданий

Поставлено першу крапку у нашумілій «справі лікарів», про яку «Версії» писали в ч.44 від 31 жовтня 2013 року. Йшлося про звинувачення прокуратурою лікаря, завідувача відділенням Чернівецького обласного госпіталю для інвалідів Великої Вітчизняної війни. До суду газета уникала того, щоб називати прізвище звинуваченого – хоча за посадою, яку чітко вказала у своєму прес-релізі обласна прокуратура, всі чудового розуміли, про кого йдеться. Півтора роки тому прес-служба прокуратури Чернівецької області повідомила ЗМІ, що «прокуратура Першотравневого району м. Чернівців порушила кримінальну справу відносно заступника головного лікаря та завідувача хірургічним відділенням Чернівецького обласного госпіталю для інвалідів Великої Вітчизняної війни за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабаря) КК України. 

Лікарі, діючи умисно, з корисливих мотивів, вимагали від буковинця К. по 300 євро за дозвіл і влаштування бабусі на стаціонарне лікування у госпіталь без направлення з районної лікарні. Під час отримання валюти – відповідно 200 і 300 євро – вони були затримані і згідно з ст.115 КПК України поміщені в ізолятор тимчасового тримання. Досудове слідство у справі триває».

«Версії» писали про численні невідповідності в обвинуваченнях: про те, як начебто потерпіла – бабуся – ні сном ні духом не відала про те, що проходить по справі; як у різних документах справи «коливалася» сума «хабаря»; як без ордера проводили обшук (чи то пак, огляд – як наполягають «оглядачі») з перевертанням усього в кабінеті лікаря; як терміново перекваліфіковували справу у зв’язав з її бездоказовістю з «хабарництва» на «шахрайство»… Сьогодні Першотравневий районний суд виправдав обвинуваченого – лікаря з 30-літнім стажем Олександра Воронюка.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *