Їм не до сміття

У І півріччі екоінспектори перевірили кіцманські та хотинські сільради, які мають опікуватися розміщенням і утилізацією відходів у селах. Ситуація виявилася, м’яко кажучи, плачевною. Так на Хотинщині чимало сільрад не мають паспортів місць видалення,  дозволів та лімітів на утворення і розміщення відходів. Сміттєзвалища функціонують без належної обваловки. У Кіцманському районі виявлені незручні під’їзні шляхи до сміттєзвалищ, відсутність    централізованої    системи    збору    відходів    від    населення. У Мамаївській сільраді взагалі немає узаконеного сміттєзвалища.
За повторної перевірки з’ясувалося, що до окремих голів хотинських сільрад «не дійшло». У Недобоївцях, Поляні та Ворничанах так і не спромоглися впорядкувати сміттєзвалища та оформити паспорти на них, отримати дозволи та ліміти на розміщення відходів. За невиконання розпоряджень голів цих сільрад оштрафовано на 544 грн.
Ще гірша ситуація з розміщенням і зберіганням відходів склалася на АЗС та нафтобазах. Порушують правила складування і розміщення відходів ПП «Лукойл-Україна», ВАТ «Укрнафта» з смт. Глибока, ТОВ «Вема», ТОВ НК «Альфа нафта». ТзОВ «Техно-нафта» порушує правила передачі небезпечних відходів, а ПП «Лукойл-Україна» та нафтобаза №1 Чернівецької філії № 16 НК «Альфа Нафта» неправильно обліковують відходи. До речі, згадана  нафтобаза порушує закон уже не вперше, але жодних висновків не зроблено.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *