До кожного дерева – охоронця?

Фахівці Держекоінспекції, УБОЗ УМВС України в Чернівецькій області та обласного управління лісового та мисливського господарства провели спільну перевірку Плосківського лісництва ДП «Путильський лісгосп». Перевірка виявила масові самовільні рубки дерев. Розмір шкоди, заподіяної лісгоспу та заказнику місцевого значення «Боргиня», становить 48,3 тис. грн. Винних покарано за  неналежне виконання службових обов’язків.
Аналогічні перевірки проведені в Перкалабському, Черемоському, Яблунецькому та Селятинському лісництвах ДП «Путильський лісгосп», де виявлені грубі порушення законодавства: самовільні порубки дерев, порушення термінів проведення санітарних рубок, захаращення лісосік порубковими залишками. Розмір збитків, завданих лісгоспу та регіональному ландшафтному парку «Черемоський», становить 29,8 тис. грн. Матеріали перевірок передані в УСБУ в Чернівецькій області.
У ДП «Заставнівське держспецлісництво АПК» невідомі вирубали лісу аж на 103,6 тис. грн. Злочинців шукає прокуратура. У Станівецькому лісництві ДП «Кіцманський ліс АПК»  нарубали на 17,7 тис. грн. Самовільні порубки виявлено також у регіональному ландшафтному парку «Чернівецький»  на суму 78,2 тис. грн.
У Кліводині Кіцманського та Костинцях Сторожинецького районів незаконно зрубали дерева на суму 30,0 та 87,2 тис. грн відповідно.
У парку «Жовтневий» ЗАТ «Трансмост» перетворив газони на склад будматеріалів, чим заподіяв парку шкоду на 12,5 тис. грн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *