Ідеологічна «качка» про «політичну шизофренію»

«Політична шизофренія міністра культури України: Булгакова вилучають з бібліотек» – з такими заголовками вийшли окремі газети. «Версії» вирішили з’ясувати, що ж сталося насправді?

Публікації були вибудовані грамотно і переконливо, та все ж викликали сумніви. Тим паче, що Вовкун – людина не зашорена, інтелігентна, з європейським мисленням. На нього таке невігластво не схоже. Важко вірилося, що за наказом нашого земляка, як повідомляли газети, з книгозбірень вилучається радянська література, бо вона мовляв, антиукраїнська. І з’явилися нібито у списках небажаних авторів Маяковський та Булгаков. Але профі, приміром одеської Наукової бібліотеки ім. Горького, відмовилися їх вилучати.

Цікавлюся, як поставилися до розпоряджень Мінкульту наші чернівецькі бібліотекарі. Ольга СЕРЕБРІЯН, заступник директора Чернівецької обласної наукової бібліотеки: – Та про що ви! Ніхто нічого не вилучає. Мова ж зовсім не про літературу, а про пропагандистські брошурки, які роз’яснювали зміст прийнятих на з’їздах КПРС рішень, розтлумачували постанови і політику партії тощо. Вони і справді займають дуже багато місця у наших фондах, а змісту від них – жодного. Тут навіть не йдеться про вилучення самих матеріалів з’їздів, постанов тощо. Їх зберігаємо, як і праці класиків марксизму-ленінізму. Адже це все – надбання людської думки».

Ось так, шановні читачі, і народжуються ідеологічні «качки». Іншими словами, звичайнісінька брехлива інформація, створена завдяки пересмикуванню фактів.
Отож, будьте уважні, щоби вас не рахували за лохів і не вішали локшину на вуха. Бо Вовкун проти Булгакова – це велика нісенітниця.

Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *