Головне – глядачі та слухачі

Аби ми могли почути знайомі слова: «Говорять Чернівці!» та побачити улюблені програми, щодня на ЧОДТРК працюють понад дві сотні людей. Як зробити телебачення та радіо ще яскравішим і цікавішим, знає генеральний директор Чернівецької обласної держтелерадіокомпанії Любов ГОДНЮК.

Любов Годнюк
Любов Годнюк

– Колектив намагається працювати відповідно до вимог часу, техніки і, звичайно, глядачів і слухачів. Найбільше наше досягнення цього року – технічне переоснащення телевізійної студії. Маємо найсучаснішу апаратуру в цифровому форматі, яка є лише у двох державних телекомпаніях. Хочеться подякувати Чернівецькій обласній раді та ОДА, бо без їхнього сприяння ми не мали б достатньо грошей, аби придбати обладнання. Наступного року плануємо оновити технічне забезпечення для радіо. Тим паче, що київські консультанти, які допомагали монтувати апаратуру, зауважили: таких висококваліфікованих технічних працівників, як у нас, в Україні можна на пальцях перелічити. У перспективі – перехід до супутникового телебачення, бо до Путильського та Сокирянського районів наш сигнал, на жаль, поки що не доходить. Думаємо також про кабельне телебачення. Це необхідно, щоби збільшити час ефірного мовлення на 12 годин – так, як маємо нині лише на 25-му каналі, що транслюється тільки у Вижницькому районі.


У нас сформувався чудовий колектив творчих і технічно «підкованих», завзятої молоді і досвідчених майстрів. Я рідко хвалю підлеглих: навіть коли зроблено добре, кажу: «Непогано!». Але помітила, що все частіше доводиться казати: «Це – супер!» Кожен викладається повністю, причому не за великі гроші. Телебачення захоплює так, що навіть у відпустці люди щодня бувають на роботі. Працюють від шостої ранку і майже до наступного ранку. А перед Днем міста оператори серед ночі, бо роботу закінчили майже о третій, замість того, щоби йти додому, подалися знімати фарбування будинків останньої ночі. «Це ж для архіву буде саме те! Для майбутнього!» – хіба це не фанатизм?

Інший напрямок роботи – розширення аудиторії та отримання 100-відсоткової довіри до каналу. Думаю, люди невдовзі втомляться від засилля кліпів з неграми та вгадування слів на телеекранах. Ми – соціально-орієнтований канал, тому, перш за все, повинні висвітлювати проблеми незахищених верств суспільства. Ми маємо також наблизити до людей владу, успішних бізнесменів. І нам це вдається. Кількість глядачів і слухачів зростає. Про це свідчать і рейтинги агентства «Інтерфакс», і кількість дзвінків до студії під час прямих ефірів. Часто буває, що навіть після передачі телефони не замовкають, і гості залишаються відповідати на запитання буковинців поза ефіром, не задля піару, а задля допомоги. Хочеться міцнішого зворотного зв’язку з глядачами та слухачами, бо саме так ми можемо зорієнтуватися в їхніх потребах та інтересах.


Ми хочемо підтримати й буковинських митців, тому знімаємо програми не лише про відомих зірок, але й про буковинських поетів та художників, солістів чернівецької філармонії та акторів театру, які не подалися до Києва, а залишилися працювати у своєму рідному місті. Хіба вони не гідні того, щоби буковинці знали про них? Так само люди повинні знати й про Буковинське віче, про Голодомор, про УПА. Це не яскраво цікаві, але необхідні для розвитку державності теми, яких ми не можемо оминути.


Ми співпрацюємо з колегами з інших регіональних телерадіокомпаній. Усі державні компанії беруть участь у спільному проекті «Перший громадський». Наші сюжети постійно передаємо на «Перший Національний» та УТР. Горді з того, що професійну майстерність буковинських радійників і телевізійників цінують по всій Україні. Бо на будь-якому професійному конкурсі всі просять спочатку: «Покажіть програму з Чернівців!». А коли тебе поважають колеги і конкуренти – це і є визнання.

Лєра ЯСНИЦЬКА, «Версії»

Призи й нагороди 2008-го

▶ X міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край». Нагороджена програма Юрія Левчика «Східці життя».
▶Працівники ЧОДТРК отримали почесні грамоти від Кабміну за високий професіоналізм та активну громадянську позицію під час висвітлення подій, пов`язаних з ліквідацією наслідків стихійного лиха в західних регіонах України.
▶Севастополь. IX Міжнародний телефестиваль «Перемогли разом». У номінації «Діти війни» перемогла програма «Гра у війну», автор – Дмитро Бузинський, оператор – Віталій Семенюк.
▶Леся Жук визнана найкращим в Україні журналістом, який висвітлює процеси інтеграції України до НАТО та Євросоюзу.
▶Перше місце у Всеукраїнському конкурсі для вітчизняних ЗМІ на тему «Зупинимо туберкульоз разом!», який проводить благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» спільно з Українським журналістським фондом (журналісти Леся Федоренко та Лариса Драюк).
▶Всеукраїнський фестиваль «Калинові острови». Програма «Двобій» – лауреат у номінації «Проблемний світ». Автор – Галина Комерзан, оператор – Віктор Верхоляк.

16 листопада – День працівників радіо, телебачення і зв’язку

Колектив «Версій» вітає колективи усіх буковинських телерадіокомпаній з професійним святом і бажає приємних подій, добрих новин, яскравих сюжетів, творчого натхнення та вдячних глядачів і слухачів!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі “Головне – глядачі та слухачі”