Духовність стане основною засадою виховання?

Головна освітянка Буковини рекомендує школярам співати молитву за Україну

звантаження

За патріотичне виховання молоді вирішив серйозно взятися департамент освіти Чернівецької ОДА, порекомендувавши учням починати навчальний день з виконання гімну та молитви за Украї­ну. Директор департаменту Оксана ПАЛІЙЧУК підкреслила, що це лише пропозиція, яку ініціювали батьки та громадські організації, тож кожен навчальний заклад може на власний розсуд вирішити – дослухатися до цієї поради чи ні.

Головна освітянка Буковини також уточнила, що раніше поши­рена інформація про молитву у школі є не зовсім вірною – йдеться не про церковну молитву, а про молитву за Україну «Боже великий єдиний, нам Україну храни».

Але на цьому нововведення для шкіл не завершуються. До на­вчальних програм планують включити також додаткові предмети, які обиратимуть для себе або самі учні, або ж їхні батьки. Особливу увагу освітяни акцентують на предметах морально-духовного спрямування. Зрештою, з цим важко не погодитися, бо духовність – це саме те, чого ніколи не буває забагато.

– Ці предмети можуть називатися як завгодно – «Етика і духовні засади», «Морально-етичне виховання», «Основи християнської етики». Важливо, щоби вони виховували в учнях такі важливі людські якості як чесність, доброта, порядність, а також любов до батьків і Батьківщини. Та звісно ж ці предмети викладатимуть лише за згодою батьків, – зазначила п. Палійчук.

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *