Дітям з неблагополучних сімей прищеплювали любов до книг

Чернівецькі бібліотекарі разом із учнями недільної школи та отцем Миколою, настоятелем церкви Преподобної Параскеви Сербської цими вихідними відвідали Карапчівську спецшколу-інтернат.

– Ще 2011 року програма «Бібліоміст» оголосила проект «Лідери бібліотечної справи», – розповідає Галина ДОБРОВОЛЬСЬКА, заввідділом інформаційних технологій Чернівецької обласної бібліотеки. – Зокрема я подала заявку на проект «Простягни руку допомоги» для співпраці з людьми-інвалідами, тобто для допомоги  їм реалізувати себе у нашому суспільстві: навчити комп’ютерної грамотності, користування Інтернетом задля корисної інформації або ж просто спілкування. І хоча проект був розрахований усього на півроку, ми не перестали над цим працювати. Відвідуємо дошкільну установу № 36, де навчаються дітки з проблемами опорно-рухового апарату, демонструємо дітям мультики, робимо невеличкі подарунки, читаємо книжки. Діти зустрічають нас з радістю.

DSCN2048

А цієї неділі відвідали Карапчівську школу-інтернат у Глибоцькому районі. Разом з дітками ми колядували, міркували, розповідали притчі на Біблійну тематику, брали участь у іграх та вікторинах, дивилися мультфільми. Захід відвідали як первачки, так і шестикласники. Ми бачили вогники в очах дітей, – каже Галина Василівна, – вони наскільки відкриті, не зіпсовані… І, незважаючи на їхні важкі долі, ці дітки насолоджуються життям і намагаються взяти від нього лише позитив. Ми побачили в їхніх очах те, чого, на жаль, не вистачає дорослим. І ми відчули, що потрібні цим дітям.

Тож подібні виїзди влаштовуватимемо до різних спецзакладів, аби не тільки прищеплювати любов до книги, доносити їм культуру і традиції, але й для того, щоби такі дітки зрозуміли, що вони не самотні. А серця тих, хто відвідує їх, стають добрішими і щирішими…

Любов КАФАНОВА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 коментарі “Дітям з неблагополучних сімей прищеплювали любов до книг”