Чернівці мультинаціональні

Виставка “Дзеркало історії. Спогади про мультинаціональні Чернівці” відбулася у «Галереї Ратуші.» Жителів Чернівців із непересічними долями шукали волонтери з Молдови, Польщі та Німеччини.

«Ми збирали фото та історії різних мешканців Чернівців, щоби показати мультикультурність цього міста, – розповідає координатор проекту Катерина Золотарьова. – Основна тема– це багатонаціональна історія Чернівців. 18 учасників протягом двох тижнів збирали інтерв’ю. Їх співрозмовники – носії різних мов, культур та різних емоцій.»

«Мої предки родом з Буковини, каже польська учасниця проекту. – Каміла Кулішка. – Я пам’ятаю розповіді мого діда, цікаві історії про місцевість, у якій він народився і в якій провів соє дитинство. Його мрія показати мені цю місцевість так і не втілилася у життя. Та завдяки проекту “Дзеркало історії» у мене з’явилася можливість побільше дізнатися про край, який досі був тільки частиною нашої сімейної історії.»

Виставку організовано у партнерстві з Чернівецькою міською радою, Єврейською громадою міста Чернівці, Чернівецьким музеєм історії та культури євреїв Буковини.

Повідомляє прес-служба міської ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *