Чернівецька область. Надзвичайні події 10 – 12 квітня

У Чернівцях згоріло дерево

10 квітня близько 20:00 у Чернівцях по вул. Козятинській загорілося дерево, що росло біля проїжджої частини. Пожежа виникла внаслідок спалювання сміття та сухих гілок місцевою жителькою. На місце виникнення пожежі одразу виїхали рятувальники. Гасіння пожежі ускладнювалося тим, що над деревом проходить лінія електропередач, яка була під напругою до моменту її знеструмлення працівниками „Чернівціобленерго”. Пожежникам знадобилося 5 хвилин для ліквідації загоряння. Вогонь пошкодив 2 метра кабелю. Причиною виникнення пожежі стало необережне поводження з вогнем.

За вихідні на Буковині трапилося 3 пожежі

11 квітня о 7 годині ранку загорілася господарська будівля у с. Рідківці Новоселицького району. На місце події одразу прибула сільська пожежна команда, згодом до неї долучилися новоселицькі та чернівецькі вогнеборці. Загоряння виникло на горищі сараю. Вогонь знищив покрівлю та перекриття в стайні, а також 4 тонни сіна, які зберігалися всередині приміщення. За 15 хвилин пожежу було ліквідовано. Вже встановлено, що причиною її виникнення стало коротке замкнення електромережі на горищі господарської споруди. Силами пожежних підрозділів врятовано від займання прилеглий житловий будинок на суму 78 тис.грн.

11 квітня о 20:40 диспетчери оперативно-координаційного центру ГУ МНС України в Чернівецькій області отримали повідомлення про те, що в с. Недобоївці Хотинського району горить житловий будинок. Хотинські вогнеборці за лічені хвилини прибули на місце події. Мешканці разом з сусідами намагалися загасити вогонь власноруч, проте полум’я швидко поширювалося будівлею. Пожежа виникла в одній з житлових кімнат. Через сильну задимленість рятувальникам довелося працювати в апаратах захисту органів дихання. Менш, ніж за 10 хвилин пожежу було ліквідовано. Вогонь знищив ліжко, диван та стіл, нанісши збитків на 2 тис.грн. Від знищення врятовано сам житловий будинок та прилеглі до нього споруди. Встановлено, що причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення: господарі будинку опалювали приміщення дровами, а в безпосередній близькості до топки пічки поскладали домашні речі. Іскра потрапила на них, а згодом вогонь перекинувся і на меблі.

У ніч з 12 на 13 квітня загорілася літня кухня у с. Черешенька Вижницького району. Вогонь поширювався зі стайні дерев’яної одноповерхової будівлі кухні. Вижницьким вогнеборцям вистачило 5 хвилин, аби ліквідувати загоряння. Полум’я знищило покрівлю споруди та речі домашнього вжитку. Поки що фахівці ГУ МНС встановлюють причину виникнення загоряння.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *