Буковина

Рекорд залишився на Буковині
У «Книзі рекордів України» – зміни: рекорд садгірця Романа Кучерівського з піднімання тулуба лежачи на «Богатирських іграх» Петрівського ярмарку побив Олександр Васільєв з Новоселиці.
Бастилію брали під музику
В «Literatur Cafе» «Української книги» відбулася «Французька вечірка» з нагоди Дня взяття Бастилії. Перші кілька гостей, які читали напам’ять  вірші французьких поетів, мали можливість скуштувати келих французького вина під акомпанемент французького шансону.
Орієнтація по-буковинськи
У Петербурзі відбувся 5-й Чемпіонат Європи з орієнтування на наддовгих дистанціях. Спортсмени змагалися на дільниці лісу площею в 300 кв. км, де розташувалися 70 контрольних пунктів. У змаганнях взяли участь майже 400 спортсменів з 8 держав. Серед них – 14 представників нашого краю.
Гребля для Садгори
Для захисту від повені планується створити на садгірських потічках 9 водосховищ, розчистити русла, реконструювати 10 мостів, збудувати чотири захисні дамби. Усі ці заходи коштуватимуть близько 300 млн. грн. 160 будівельників виконають їх за 10 років.
Немовлят доглядатимуть інтенсивно
Відділення інтенсивної терапії новонароджених в Чернівецькій обласній дитячій лікарні отримало від Мінздоров’я чотири столи з підігрівом і три апарати штучної вентиляції легенів новонароджених. Нове обладнання – це комплекс апаратури, який допомагає виходжувати малюків, народжених  достроково, з вагою до кілограма. Воно дозволить створити у відділенні ще три місця для таких немовлят. Нині тут можна водночас проводити реанімування та догляд дев’яти малюків. Сучасні прилади італійського виробництва коштували державі 880 тисяч гривень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *