Буковинці відстоюють право на світло

Численні випадки протистояння споживачів електроенергії з її постачальником-монополістом, які набули широкого розголосу завдяки ЗМІ і, зокрема, газеті «Версії», згуртували буковинську спільноту. Громадські організації краю об’єдналися, щоби забезпечити споживачам право на отримання якісних, доступних і прозорих послуг від ПАТ «ЕК Чернівціобленерго». До нового об’єднання увійшли 15 організацій.

Вони планують шляхом громадянського представництва створити засади для побудови рівноправних, відкритих стосунків з «Чернівціобленерго»  в інтересах споживачів. Об’єднавшись навколо спільної мети, вони знайшли підтримку Міжнародного фонду «Відродження». За допомоги коштів фонду об’єднання впливатиме на складну ситуацію з електропостачанням у рамках програми «Впливова громада – відповідальна місцева влада», перемігши в конкурсі мікрогрантів, який здійснило Товариство «Український Народний Дім у Чернівцях».

На кошти гранту об’єднання до вересня цього року інформуватиме споживачів про їхні права в стосунках з монополістом, здійснюватиме фахову експертизу угод ПАТ «ЕК «Чернівціобленерго», які монополіст пропонує укладати споживачам, юридичну силу та відповідність рахунків, які виставляє Обленерго, Правилам користування електроенергією. Об’єднання планує підготувати обґрунтовані пропозиції до відповідних органів влади щодо необхідності встановлення окремого тарифу для споживачів, в будинках яких відсутнє централізоване постачання гарячої води.

Завдання Об’єднання – запровадження рівноправного діалогу між споживачами та надавачем послуг.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *