Буковина готується до відзначення 200-річчя українського Пророка. Перманентно

Про це на щопонеділковій селекторній прес-конференції повідомив Іван ПЕТРУСЯК, начальник управління культури облдержадміністрації. Йшлося про те, що торік були проведені два етапи культурно-мистецької акції «Буковинський вінок Кобзареві», а завершальний, ІІІ етап її має відбутися 9 березня 2014 року. Службовець наголосив також, що у Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї до Шевченківських днів відбувається відкриття постійної виставки, літературні вечори та читання поезій.

За словами п. Петрусяка, обласна організація Національної спілки художників України розпочала роботу з організації виставки-конкурсу на кращий тематичний твір «Весняний вернісаж – 2014».

– Упродовж року в бібліотечних, клубних і мистецьких навчальних закладах області відбудуться Шевченківські дні, літературні вечори, пройде традиційний обласний конкурс читців-декламаторів «Хвилююче слово Пророка», книжкові виставки та презентації видань.

До Свята будуть упорядковані всі пам’ятники Великому Кобзареві в області, а в Берегометі на Вижниччині мають відкрити новий. А ще має бути виданий ювілейний календар з репродукціями вишиваних картин про Тараса Шевченка та його творчість.

Але про бюджет святкування очільник від культури  нічого не міг сказати. Щоправда зауважив, що 3 червня область поїде звітувати до Києва з найкращими обласними номерами та заходами.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *