Більшість батьків-буковинців реєструють своїх дітей онлайн

У лютому на Буковині  95 % свідоцтв про народження дітей батьки немовлят отримали  скориставшись комплексною послугою «єМалятко». Це швидко та зручно. 

Комплексна послуга «єМалятко» дає можливість  на підставі лише однієї заяви отримати послуги  з проведення державної реєстрації народження, реєстрації місця проживання дитини,призначення державної допомоги при народженні дитини, призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів, що ведеться у центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я, реєстрації дитини у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків,визначення належності новонародженої дитини до громадянства України, внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

У лютому 2021 року у Чернівецькій області видано 426 свідоцтв про народження, 403 з яких – за допомогою  «єМалятко». Найбільш популярна послуга на  Сторожинеччині, Сокирянщині, Герцаївщині та у Чернівцях.   Загалом же 95 відсотків свідоцтв видано саме за допомогою цієї комплексної послуги. Для того, щоб скористатися послугою необхідно подати такі документи:

  • заява одного з батьків (формується та реєструється за допомогою онлайн-сервісу державних послуг «Дія»);
  • документ, який підтверджує факт народження – медичний документ, виданий закладом охорони здоров’я (електронний медичний висновок);
    • паспорти двох батьків (при наявності паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм додатково подається витяг з Єдиного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання);
    • ідентифікаційні коди обох батьків;
    • документ, що підтверджує походження дитини від батька (свідоцтво про шлюб);
    • особовий рахунок відкритий у банківській установі для соціальних виплат;
    • відомості про унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР) батьків (одного з них).

 

 

     Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *