Як розвиватися Чернівецькій області в 2009

На Координаційній раді з питань місцевого самоврядування при голові Чернівецької обласної ради розглядалися актуальні положення проектів Програми економічного і соціального розвитку Чернівецької області на 2009 рік та обласного бюджету на 2009 рік.

Учасники засідання взяли до відома відповідну інформацію Головного управління економіки та Головного фінансового управління обласної державної адміністрації і внесли низку конструктивних пропозицій щодо удосконалення змісту проектів цих ключових документів, які пропонуються для розгляду на черговій, 26-ій сесії крайового парламенту.

Під час обговорення зазначалося, що запропоновані проекти містять низку недоліків та прорахунків, які необхідно врахувати до розгляду відповідних питань у сесійній залі. Зокрема, голова обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ наголосив на необхідності усунути наявні диспропорції у плануванні фінансування різних галузей і об’єктів соціальної та гуманітарної сфери.

Учасники засідання висловили також глибоку стурбованість щодо перспектив фінансування діяльності бюджетних закладів, установ і організацій та матеріально-технічного забезпечення органів місцевого самоврядування базового рівня.

З цих та інших нагальних питань життєдіяльності територіальних громад сіл, селищ, міст області готуються проекти звернень Чернівецької обласної ради до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України, які також будуть винесені на розгляд наступної сесії крайового парламенту.

Прес-служба Чернівецької обласної ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *