Злочини та події в Україні 12 січня

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4186 заяв про злочини. Вжитими заходами 1811 (43,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 43 пограбування, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 31 особу. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, три обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 400 грамів вибухівки та 532 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 62 особи. У них вилучено 14,6 кг наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 557 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Протягом минулої доби порушено 150 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 47 – у сфері службової діяльності, у тому числі 7 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 52 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 9 осіб загинули та 56 – травмовані.

У Печерському районі міста Києва затримано 51-річного громадянина Японії, який 10 січня в квартирі за місцем тимчасового проживання під час сварки на ґрунті ревнощів заподіяв смертельні тілесні ушкодження 28-річній жительці міста Тернополя.

У місті Донецьку працівниками міліції затримано 26-ти і 23-річних громадян Грузії, які 1 січня на вулиці згаданого міста відібрали в 19-ти річного місцевого жителя мобільний телефон.

У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які впродовж минулого року розтратили 4,2 тис. тонн насіння соняшника (вартість 15,3 млн. грн.), що знаходилося в них на відповідальному зберіганні та належало іншому товариству з обмеженою відповідальністю. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито одного з колишніх керівників Ягорлицької митниці. Він, у порушення вимог Митного кодексу України та Закону України “Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться громадянами на митну територію України”, безпідставно звільнив жителя обласного центру від сплати 215,2 тис. грн. обов’язкових митних платежів під час митного оформлення автомашини “Тойота”. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.367 КК України (службова недбалість).

У місті Севастополь працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора та головного бухгалтера одного з приватних підприємств та директора іншого приватного підприємства. Встановлено, що вони в травні 2007 року створили фіктивні підприємства й уклали з російською фірмою угоду про постачання цементу, а отримані від цієї фірми в якості авансового платежу кошти в сумі 1 млн. грн. перевели в готівку й привласнили. Прокуратурою Нахімовського району Севастополя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво).

У місті Севастополь працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито завідуючого кафедрою одного з університетів. Він вимагав та отримував від студентів згаданого навчального закладу хабарі за успішне складання ними заліків та іспитів. Задокументовано три факти отримання правопорушником хабарів на загальну суму понад 1,7 тис. гривень. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито помічника директора з юридичних питань одного з комунальних підприємств. Він в липні 2008 року отримав від місцевої жительки 27 тис. грн. хабара за сприяння їй в незаконній приватизації квартири. Канівською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Бахмацькому районі Чернігівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито сільського голову одного з району. Він вимагав та отримав 5 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння останньому у виділенні земельної ділянки на території сільської ради для ведення особистого сільського господарства. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *