Безмежні можливості від студентських зарубіжних програм

Студенти і випускники українських вишів сьогодні мають безліч можливостей пройти стажування за кордоном і водночас удосконалити знання іноземної мови. Завдяки існуючим програмам, спудеї можуть не лише підзаробити, а й познайомитися з культурою та звичаями інших країн.

Програм стажування за кордоном існує чимало. Їх створюють у країнах, зацікавлених в розповсюдженні і популяризації своїх принципів і моделей ведення бізнесу й управлінської діяльності. Такі програми проводять вітчизняні і зарубіжні організації – посередники між департаментами різних держав і споживачами. Їх можна порівняти з туристичними агентствами. Єдина відмінність у тому, що вони організовують не відпочинок, а навчання і роботу.

Подібні програми розраховані на те, що молоді професіонали отримують необхідні знання і досвід, які згодом застосовують на батьківщині. Тому, проходячи співбесіду в посольстві, студенти зазвичай намагаються показати своє бажання по завершенні програми обов’язково повернутися додому. Однак існують випадки, коли приймальна комісія пропонувала деяким студентам залишитися.

У студентських програмах обміну вже беруть участь США, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Німеччина, Велика Британія, Ірландія, Мальта, Австралія, Іспанія, Італія, Франція та інші країни.

Найчастіше вітчизняні компанії з організації навчальних поїздок пропонують стажування у сфері готельного і туристичного бізнесу. У зарубіжних компаніях асортимент більш цікавий: менеджмент медичних установ, педагогічна діяльність, бізнес і комерція, фінанси, бухгалтерія, маркетинг; бібліотекознавство, право, реклама, друкарська справа, зв’язки з громадськістю, web-дизайн, шоу- і арт-бізнес, цивільна інженерія, програмування й IT, дизайн і архітектура. Документи на літні студентські програми треба збирати з осені.

Обирай на будь-який смак

• Найпопулярнішою на сьогодні залишається Work&Travel USA. Учасниками програми можуть стати студенти денного відділення будь-якого українського ВНЗ у віці від 18 до 23 років. Щороку завдяки Work&Travel сотні українських студентів їдуть до США у пошуках славнозвісної американської мрії. А повертаються вони зазвичай із кількома валізами одягу, новою технікою та безліччю нових вражень і друзів

• Для тих, хто вивчав французьку мову, існує схожа до програми Work&Travel USA, але відносно нова – Work&Travel France. Мета програми та ж сама – досвід роботи та незабутні враження від нової країни. До того ж, студенти отримують Шенгенську візу, що дозволяє окрім Франції побачити ще 25 країн. Вакансії – зі сфери обслуговування, анімації, сфери продажів. Робота надається відповідно до рівня мови. Якщо до Америки реально потрапити з низьким занням мови і довчити її на місці, то для Франції вимога – рівень мови не нижчий середнього.

• Австралія чи Нова Зеландія відкривають свої обійми. До того ж, згідно програм цих країн ви можете працювати від трьох до шести місяців, а згодом і продовжити візу без виїзду з країни. Work&Travel Australia надає студентам можливість працювати у двох основних сферах – готельно-ресторанному бізнесі та сількому господарстві. Тож і на кожний напрям роботи своя ціна за програму – хочеш працювати не на фермі, плати більше. До речі, студентів ВНЗ з напрямом сільського господарства навіть очікує приємна знижка від австралійського спонсора пограми.

Work&Travel New Zealand пропонує вакансії у сфері ресторанного та готельного бізнесу і туризму. Перевага програми – як у її тривалості (до 6 місяців) і продовженні візи, так і у віці учасників. Тут все не обмежується студентами-очниками – на роботу запрошують і аспірантів віком до 30 років. Але й тут знання англійської мови має бути не нижчим за середній, а то й вищим.

• Суттєво інший тип програм для студентів – Work&Study, що дозволяє не лише працювати та подорожувати, а ще й навчатися. Тривалість програми залежить від обраної країни – наприклад, у Канаді можна навчатись і працювати до 2 років, у Британії, Німеччині, США та Австралії – максимально рік.

В основному, всі вакансії за даними програми так само відносяться до готельного-ресторанного чи туристичного бізнесу, і їх радше називати стажуванням, ніж реальною роботою.

Такі програми – не з дешевих, адже ви навчатиметеся у провідних іноземних коледжах. Але працювати навіть під час навчання ніхто не забороняв. Тільки у даному випадку роботу доведеться шукати самостійно. Вакансії для стажування надаються у рамках програми обраним агенством.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *