Багатші стали багатшими, бідні – біднішими

Але попри це життя прекрасне… і воно у нас одне

За кілька днів прощатимемося зі старим уже 2011 роком. Підбиваємо підсумки. Зводимо баланс здобутків і прорахунків. Одне слово, все як завжди. Та все ж десь на денці душі жевріє надія, що з нового року все буде інакше. Бо станеться диво, здійсниться казка…

Для прикладу – така: наші рідні українські олігархи, які протягом року, що минув, збільшили суттєво своє багатсво, поділяться нарешті ним. Бо ж зрозуміють, що здобули свої мільярди шляхом нечесним, шахрайським, позбавивши елементарного свій народ. І немає у нас вітчизняних біл гейтсів, які заробили б шалені статки власним талантом, неперевершеним вкладом у науку чи техніку, або бодай – у мистецтво…

А мо’ відбудеться революція в аптечній галузі?! А чом би й ні? Нині ж бо аптек у нас більше, ніж спортивних залів і майданчиків у рази. Тож мріється, що беру я спрей для горла, ну, приміром, орасепт в аптеці, вартість якого за останні 3 роки виросла з 17 грн до 47 грн, а його ціна (невже це не сон?!) нормально вкладається у розмір зарплати чи пенсії. Зрештою, це ж колись має статися! Адже згідно офіційної статистики життя українців поліпшилося. Пенсії та зарплати зросли, щоправда, не тими темпами, що інфляція. Економічний поступ відстежується. Принаймні, рік прожили без нової позички МВФ.

Та, попри всі ці успіхи й досягнення, мені хочеться побажати усім нам повсякденної мужності та мудрості. А це, найперше, не бажати зла сусідові, коли у нього йдуть справи краще, ніж у тебе. Не псувати собі настрій тим, що хтось став тобі випадково на ногу у маршрутці. І замість прокльонів послати йому порцію добрих побажань. Не дратуватися, коли коли тебе не чує начальник або й власна дитина. Натомість огорнути їх подумки сонячним теплим і світлом любові. Тоді, повірте, життя повернеться до вас більш лагідним боком. Це перевірено досвідом.

Я вже давно зауважила, що коли частіше посміхаєшся, радієш (інколи наперекір обставинам!), шукаєш позитив у цьому недосконалому світі, то він змінює своє ставленя до тебе, відкриваючи свої кращі грані.

…На жаль, поки що баланс між здобутками і прорахунками не простежується. Усе як завжди. Та все ж на денці душі з’являється промінчик оптримізму, що з нового року все буде інакше. Все буде значно краще!

З Новим роком, шановні читачі «Версій»! З новим щастям!

Людмила ЧЕРЕДАРИК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *