Активіст VS чиновник?

_556

До редакції «Версій» звернувся громадський активіст, ініціатор оприлюднення суперечностей між споживачами та ПАТ «Чернівціобленерго» Геннадій Геков, який повідомив, що став потерпілим у конфліктній сутичці з одним з чиновників облдержадміністрації, на прийомі в якого побував у вівторок.

Г. Геков прийшов до чиновника стосовно питань діяльності Обленерго, які перебувають у компетенції цього посадовця (прізвище чиновника є в редакції). Користуючись своїми правами громадянина, відвідувач мав намір вести аудіо- та відеозйомку розмови. Як стверджує активіст, чиновник розірвав виписки з законів України, на які посилався і які попередньо підготував відвідувач, далі вихопив і кинув на підлогу диктофон та відеокамеру, допустив рукоприкладство і до самого відвідувача, якого зрештою випхав з кабінету.

Геннадій Геков, підібравши пошкоджені записувальні прилади, перейшов у приймальню заступника голови ОДА, куди була викликана опергрупа міліції. Ще до її приїзду, стверджує Геков, чиновник знову вихопив у нього диктофон і розтоптав його ногами. Але відеозапис у розбитій відеокамері не постраждав. Міліціонери задокументували виклик.

Та на цьому, заявляє Геков, конфлікт не був вичерпаний. Того ж вечора біля входу до під’їзду будинку, де він мешкає, активіст був побитий молодиком, який намагався відібрати сумку з відеокамерою і погрожував. Геннадій Геков стверджує, що нападник промовив щось на кшталт «Тобі казали не лізти не в свою справу!».

Прибулі на місце події міліціонери прийняли заяву від потерпілого та видали направлення до Чернівецького бюро судово-медичної експертизи на предмет установлення характеру та важкості тілесних ушкоджень.

«Версії» зателефонували до чиновника, який був учасником конфліктної ситуації. Він підтвердив, що подія мала місце, але переказав її по-своєму: «Після сесії облради до мене в кабінет увірвався пан Геков, із яким ми вже неодноразово зустрічалися і вели тривале листування. Під час зустрічей ми обговорювали як питання роботи «Чернівціобленерго», так і загалом державну політику в галузі енергетики. Тому я був здивований його неадекватною поведінкою і змушений був виставити його з кабінету. На конфлікт ми викликали охорону, яка пересвідчилася, що відвідувач не мав ні слідів побоїв, як стверджував, ні пошкодженого одягу. Далі ми були змушені викликати оперативну групу міліції – адже в приймальні заступника голови ОДА він також поводився неадекватно. Жодних записуючих пристроїв у пана Гекова я не бачив, він лише мав у руках мобільний телефон. Ніхто зі свідків, на яких конфліктний відвідувач посилався, під протокол не дав показів, що у нього були такі пристрої. Я не маю наміру впливати на цю ситуацію, але якщо п.Геков подасть до суду – змушений буду відповідно реагувати».  

Вл.інф.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *