Всеукраїнський конкурс молодіжної творчості «Мирний космос» стартував у Чернівцях

Від 3 до 5 жовтня 2019 року в м. Чернівці проходить фінал Всеукраїнського конкурсу молодіжної творчості «Мирний космос».

Всеукраїнський конкурс проводиться з метою підтримки творчо обдарованої молоді в галузі аерокосмічної науки та з нагоди 20-ої річниці створення Чернівецького музею авіації і космонавтики. Він проводиться за такими номінаціями: «Ракетно-космічна техніка», «Космічна біологія та медицина», «Астрономія», «Екологія та космонавтика», «Програмування та обчислювальна техніка», «Людина. Земля. Всесвіт», «історія розвитку авіації та космонавтики».

3 жовтня відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського конкурсу молодіжної творчості «Мирний космос», який вперше проводиться на Буковині.


У фінальному етапі братимуть участь 37 учнів з 8 областей (Рівненська, Житомирська, Вінницька, Одеська, Київська, Херсонська, Дніпропетровська та Чернівецька).
Оцінюватиме учасників професійне журі у складі фахівців з ракетно-космічної техніки (м. Дніпро), провідних науковців Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича на чолі з Віктором Васильовичем Хуторним, кандидатом технічних наук, доцентом кафедри технології виробництва літальних апаратів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Конкурс організовує та проводить Українське молодіжне аерокосмічне об’єднання «Сузір’я» спільно з Національним центром аерокосмічної освіти молоді України ім. О.М.Макарова, Чернівецьким центром юних техніків ім. Л.К.Каденюка Чернівецької міської ради та Багатопрофільним ліцеєм для обдарованих дітей за підтримки Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна», Чернівецької міської ради, Чернівецької обласної ради, Чернівецької облдержадміністрації.

У роботі конкурсу беруть участь голова Правління УМАКО «Сузір’я» Петров О.В., радник голови Державного космічного агентства України Кузнєцов Е.І., Віктор Хуторний, кандидат технічних наук, доцент кафедри технології виробництва літальних апаратів Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара, в.о. Голови Державного космічного агентства України 2015/2016р.р. (м. Дніпро); Олексій Кулик, кандидат технічних наук, Генеральний директор Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. Олега Макарова, викладачі Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара, Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, представники Національного центру аерокосмічної освіти ім.О.Макарова, вихованці та педагоги центрів науково-технічної творчості з різних областей України.

До учасників конкурсу з Парижу звернувся Олександр Кривич. Олександр зараз навчається у Франції.  Свого часу він – учасник і переможець конкурсу “Мирний космос” у Києві у 2006 і 2007 роках.

4 жовтня учасники конкурсу будуть захищати і презентувати свої науково-дослідницькі роботи і проекти.
Бажаємо успіхів, цікавих дискусій, спілкування, обмін досвідом, ідеями, ініціативами.
Більше фото з відкриття за посиланням – «МИРНИЙ КОСМОС» СТАРТУВАВ У ЧЕРНІВЦЯХ

©Тетяна Спориніна,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *