У дворику Ратуші – двома мовами й під музику

 

Культурна програма Петрівського ярмарку збагатила чернівецьких знавців та любителів поезії заходом мистецької світлиці Центрального палацу культури:  6 липня «Місцем зустрічі» став дворик Ратуші.

Чернівці таки незвичне місце, бо саме тут довелося зустрітися уродженці Новосибірська художниці Раїсі Рязановій і журналістці Валентині Мацерук, родом зі Львівщини. І  не тільки зустрітися, але й опинитися під обкладинкою однієї книги з російськими віршами та ілюстраціями Раїси Рязанової й українськими перекладами Валентини Мацерук. Щось  заворожливе було в тому, як звучали ці вірші з двох мікрофонів у виконанні авторки та перекладачки. А говорилося в них про вічно жіночне: кохання й мудрість, а ще про любов до Чернівців, які прийняли цих двох жінок і поєднали у творчості.

І назва в цієї поетичної збірки відповідна: ОТРАЖЕНИЕ/ВІДДЗЕРКАЛЕННЯ.

.А музичну складову святу поезії додали співані вірші у виконанні Олександра Мадея, Лариси Белової, Діни Пугачової-Канюченко.

Кажуть, що друзів багато не буває? Але всі присутні того дня у дворику Ратуші були саме друзями авторки й перекладачки, а головне – поетичного Слова.

Лариса  ХОМИЧ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *