У Чернівцях презентують інклюзивну казку Оксани Драчковської

 До Днів Міста в Літературному целанівському центрі (вул. О. Кобилянської, 51) 5 жовтня о 17:30 відбудеться презентація нової книжки чернівецької письменниці та журналістки Оксани Драчковської «Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама», що побачила світ у дитячому арт-видавництві «Чорні вівці».

«Вихід цієї книжки вважаю головною подією свого професійного життя, – говорить Оксана Драчковська. – Бо «Зайчик-нестрибайчик» – більше ніж казка. Це насамперед соціальний проект, своєрідна просвітницька місія. Маю надію, що ті, хто познайомляться в дитинстві із Зайчиком, запам’ятають його і вже без остраху та здивування сприйматимуть людей на інвалідних візках. Крім того, книжка вийшла просто дуже гарною завдяки таланту художниці, моєї небоги і повної тезки Оксани Драчковської, та професійній роботі видавництва».

«Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама» – це автобіографічна історія-казка для діток про героїню та її синочка Назарка, який, на жаль, від народження є дитиною з інвалідністю і не може ходити. Мама Оксана без перебільшення щодня бореться за краще майбутнє для всіх особливих людей, для Назарка. Казка розповідає діткам, що не всі люди однакові, як не варто здаватися, коли важко, як триматися, коли сил не залишається, і як жити в цьому світі, який здебільшого пристосований для звичайних людей. Казка дуже легка, цікава та кольорова і дарує усмішку та надію.

Модеруватиме зустріч Христя Венгринюк. Вхід вільний.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *