Навіщо свиням вища освіта?

vstup-1

В Україні триває вступна кампанія. Для Чернівецького Національного університету ім. Федьковича цей процес проходить надто болісно: абітурієнти та їхні родичі перетворили вхід до класичного університету і сквер поруч із ним на суцільне сміттєзвалище. Майбутнє нації, люди, які через кілька років будуть фахівцями в різних галузях, не мають елементарного поняття про те, що пляшки-серветки-папірці треба викидати в смітники а не під браму університету чи просто на газони. Вражаюча картина! Виникає острах: що ж вони зроблять із країною, коли отримають дипломи, якщо у свідомому віці дозволяють собі таке свинство?

Зі сміттям у голові і наш «кмітливий» міністр освіти. Якщо вступна кампанія триває лише 2 тижні, а отримати вищу освіту воліють усі, в кого мама може продати корову або заробляє в Італії, і кілька відсотків обдарованих молодих людей, то як обійтися без черг? 2 тижні від 16 по 30 липня – мізерний термін.

Тож, прем’єр Азаров доручив Дмитру Табачнику продовжити термін вступу хоча б на два тижні: та міністр освіти, мабуть, полюбляє чорний гумор. Коли під університетами тисячі абітурієнтів добами стоять у чергах у спеку та під дощем, «добрий» міністр продовжив вступну кампанію аж… на 5 днів! І лише для тих університетів, які самі офіційно підтвердять, що не встигають прийняти всіх охочих.

Одне слово, який народ така і влада.

Емма АНТОНЮК, «Версії»

vstup-2

vstup-3

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі “Навіщо свиням вища освіта?”