Наприкінці березня у Чернівцях настане «Дванадцята ніч»

У Чернівецькому облмуздрамі на кінець березня обіцяють прем’єру вистави «Дванадцята ніч, або Як собі хочете» за п’єсою великого англійця Вільяма Шекспіра. 

Глядач перенесеться у вигадану країну Іллірію, куди після корабельної аварії доля заносить – поодинці – брата й сестру близнюків Себастіяна й Віолу. Оскільки Віола для більшої безпеки в незнайомому місці перевдяглася на юнака, подальша дія перетворюється у веселу любовну плутанину, яка, утім, закінчується благополучно, але так само весело – аж двома весіллями. Любовна ідилія час від часу «порушується» пригодами претендентів на руку красуні й багачки графині Олівії, підкиданими листами й жартами. Варто сподіватися, що Шекспір не підведе й цього разу: цікаво буде й тим, хто знає п’єсу, і тим, хто зустрінеться з героями Шекспіра вперше.

Хоча через посередництво Юрія Федьковича чернівчани вже кілька років зустрічаються із  героями вистави-фрашки (жарту) «Як козам роги виправляють» – за мотивами шекспірівської п’єси «Приборкання норовливої». В театрі її представляють, як авторство Ю. Федькович & В.Шекспір. І ось тепер на чернівчан чекає зустріч із твором самого Великого Барда. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *