«На перелазі» злетіти просто в небо: Анатолій Томків презентував свою третю книгу  

 

У STEINBARG Gallery & CAFE за сприяння обласного товариства «Знання України» (керівник – Ярослав Курко) відбулася презентація книги знаного буковинського письменника Анатолія Томківа «На перелазі». Це вже третя книга в творчому доробку талановитого новеліста. 2011-го з-під його пера вийшла перша книга «Хто пацив, той знає», 2013-го – друга збірка новел «В Євросоюз через Кінашку». Нове оригінальне видання автора «На перелазі» містить 25 нових новел, художньо-мемуарні та автобіографічні твори. 
На презентацію книги прийшли поціновувачі творчості Анатолія Миколайовича, друзі й знайомі, журналісти, представники влади, громадські діячі. У авторському виконанні прозвучала однойменна з назвою книги новела «На перелазі», а також вибрані місця із улюбленого оповідання митця «Хто пацив, той знає». 
«Загалом я намагаюся донести до читача те, що ми є дуже унікальною, мега-культурною та поліетнічною країною, сила і єдність якої ґрунтується якраз у різноманітті культур. Саме на прикладі опису життєвої філософії гуцулів, їх побуту, доношу до читача думку про те, що не лише гаслами потрібно тягнутись до Європи, а самим бачити внутрішню красу рідного краю, визнавати й любити її, плекати свою народну творчість, культурну ідентичність й мову, творити краще життя перш за все у своїй домівці, тоді й у країні запанує порядок, – поділився з присутніми Анатолій Миколайович.

Вл. Інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *